Öyle anlar ve zaman dilimleri vardır ki koca bir sezon adına belirleyici ve etkileyici olabilir. Tıpkı Beşiktaş’ın önümüzdeki 17 günlük zaman zarfındaki süreci gibi. Beşiktaş 5 maça çıkacak ama o mücadelelerin neticesi her anlamda gelecek adına etki bırakacak. İki kategori de hepsi final özelliğinde sınavlar verilecek. Tabii ki en önemlisi Şampiyonlar Ligi… Beşiktaş yarın Benfica ile gruptan çıkma adına çok ama çok önemli bir taktik ve puan savaşına girecek. Namağlup yoluna devam eden siyah-beyazlılar kendisinden 1 puan önde bulunan Benfica’yı evinde yenerse ilk iki için büyük avantaj sağlayacak. Bu sonuç kadar 6 Aralık’ta Dinamo Kiev ile deplasmanda yapılacak son sınav ise nihai sonucu gösterecek. Ya tur, ya Avrupa’da yola devam veya evde kalma. Üç ihtimal de var.
İlk 5 içinden rakipler
Geçelim yerel sınavlara. Süper Lig’de de nağmup durumdaki Kartal’ın kısa zaman dilimindeki rakiplerinin ortak özelliği ilk 5 içerisinde bulunmaları. Şampiyonluk yarışını derinden etkileyen sonuçlara gebe bir durumun oluşması. Ki bunlardan Benfica maçı sonrası hafta sonu oynanacak Başakşehir mücadelesini deplasmandaki Fenerbahçe derbisinin izlemesi. Sadece bununla da sınırlı değil. 20 gündeki son maç Bursaspor ile. Ve bu karşılaşmalarda alınacak 9 puan siyah-beyazlıları çok ama çok avantajlı duruma getirecek. 

NEDEN OLMASIN!

Siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi’ndeki Benfica mücadelesi bir ilk olabilir… Kartal, Portekiz ekipleriyle evindeki 4 maçta 3 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, ilk maçta berabere kaldığı rakibini İstanbul’da geçerse hem siftah yapacak hem de gruptan çıkma adına çok ama çok büyük bir avantajı cebine koyacak.

Turun şifresi: Aynı oyun
Siyah-beyazlılarda Quaresma, Benfica maçı için “Sakin kalıp kendi oyunumuzu oynamalıyız” derken Adriano “Eğer Şampiyonlar Ligi’nde yolumuza devam etmek istiyorsak kesinlikle Benfica’yı evimizde yenmeliyiz. Bunun için de hücum eden oyuna hakim olan taraf biz olmalıyız” görüşünde.
Kritik maça tanıdık hakem
Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş’ın Benfica ile yarın oynayacağı maçı Slovenya Futbol Federasyonun’dan Damir Skomina yönetecek. Skomina, 2014-15 sezonunda Avrupa Ligi 2. Turunda Kartal’ın Liverpool’u Tolgay’ın golüyle uzatmalara taşınan ve penaltılarda 5-4 kazandığı maçta görev yapmıştı.