Nursima KESKİN/ ERZURUM, () - ERZURUM'da düzenlenen 25 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı 11'inci Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası başladı.
Merkez Yakutiye ilçesindeki Buz Hokeyi Salonunda dün başlayan turnuvaya Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Finlandiya, Filistin, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan, Tayland, Filipinler ve Türkiye olmak üzere 25 ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Sporcular 15-17 Ağustos tarihleri arasında devam edecek turnuvada kürsüye çıkmak için yarışacak. 
Açılışı bugün yapılan turnuvaya Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, daire müdürleri ve sporcular katıldı. Destek sağlayanlara teşekkür eden Esat Delihasan, turnuvanın sporcuların tecrübe kazanması açasından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Esat Delihasan, "Turnuva sporcularımızın rakiplerini tanıması, eksiklerini görmesi açısından da çok önemli. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Madalya alamayanlar üzülmesinler çünkü bu turnuva onlar için çok iyi bir deneyim olacak" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Karate Milli Takım sporcuları sahneye çıkarak nefes kesen bir gösteri sergiledi. Daha sonra minik jimnastikçiler birbirinden güzel hareketlerin yer aldığı kareografiyi izleyicilerle paylaştı. Jimnastik kulübünden 6 yaşındaki Yiğit isimli sporcunun ise kilosundan dolayı hareketleri tam olarak yapamaması salondakileri gülümsetti.

FOTOĞRAFLI