Habertürk Gazetesi'nden Hasan Atmaca'nın haberine göre, terör örgütü PKK üyesi Nergis Okan (20), 16 Şubat’ta Mardin’de düzenlenen hava operasyonunda yaralandı.
Nergis Okan, Şanlıurfa’da bir evde ‘Cemile İbi’ adına düzenlenmiş sahte Suriye kimliğiyle yakalandı.
BALCI, NURSEL AYDOĞAN'I SUÇLADI

Okan’ın tedavisini yaptırdığı iddiasıyla son genel seçimde milletvekili aday adayı olan İsmet Balcı gözaltına alındı. Balcı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ı suçladı.
Balcı ifadesinde şunları söyledi: “Nursel Aydoğan ‘Bir hastamız var, yüz yüze görüşmemiz lazım. Göçük altında kalan bir yaralı var, sen Kobani sürecinde yaralıların tedavisine yardımcı oldun, bağlantın vardır. Ben Urfa’ya getirerek sana teslim edeceğim ilgilen’ dedi. 10-15 gün önce Nursel Aydoğan araçla geldi. Kendisi önde, Cemile İbi isimli yaralı arkada oturuyordu. Aydoğan, ‘Bu kadın göçük altında kaldı, yaralı. Tedavi ettir kalacak yer de ayarla’ dedi.”
4 KİŞİ TUTUKLANDI

Balcı, gittikleri hastanede Okan’ın tedavisi yapılamadığı için Mersin’de ameliyat ettirip yeniden Şanlıurfa’ya geldiklerini de anlattı. Olayla ilgili Okan’ın tedavisi ile ilgilenen özel hastane çalışanı A.T. ile Z.Ö. adlı kişilerin de gözaltına alındığı belirtildi. Şırnak İdil nüfusuna kayıtlı Nergis Okan’ın geçen yıl üniversite sınavlarını kazanamayınca PKK’ya katıldığı, ‘Elif Derya’ kod adını aldığı öğrenilirken; Balcı, Okan, A.T. ve Z.Ö. tutuklanıp cezaevine konuldu.