Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun BaşbakanDavutoğlu'nun talimatıyla, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'i aradığı bildirildi. Davutoğu,Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müşteşarı Fidan'a da gerekli talimatları verdi. 

SİNİRLİOĞLU KERRY'İ ARADI

Başbakanlık'tan Türkmen Dağı hakkında açıklama geldi. Başbakanlık, bilgilendirme mesajında "Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarla ilgili gelişmeler Sayın Başbakan tarafından yakından takip edilmektedir. Sayın Başbakanımızın talimatı ile Dışişleri Bakanımız Sayın Feridun Sinirlioğlu dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı Sayın John Kerry'i arayarak durumla ilgili değerlendirme yapılmıştır.

BM'YE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na (İngiltere) New York'ta bir mektup gönderilerek BM'nin bir an önce konuyu ele alması talep edilmiştir. Rus tarafı ile de temas sürdürülmekte ve konu ile ilgili hassasiyetimiz net bir şekilde iletilmiştir.

HAKAN FİDAN VE AKAR'A TALİMATLARI VERDİ

Sayın Başbakanımız Genelkurmay Başkanı Org. Sayın Hulusi Akar ile telefonda görüşerek son durumla ilgili bilgi almıştır. Sayın Başbakan MİT müsteşarı Sayın Hakan Fidan'ı Başbakanlık resmi konutuna çağırarak sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi almış ve gerekli talimatları vermiştir" bilgisini verdi.