7 Haziran genel seçimleri sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından açıklama yapan Devlet Bahçeli açıklamasında, MHP'nin içinde bulunmadığı koalisyon seçeneklerini ardı ardına sıralamış ve eğer bir sonuç alınamadığı takdirde ise, ''Böyle bir koalisyon içerisinde MHP şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve mecliste denetimi görev alan bir ana muhalefet görevini almaya hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.'' demişti. 

KOALİSYONA YANAŞMADI

Koalisyon görüşmelerinde de çok katı bir tutum sergileyen Bahçeli, yaptığı tüm görüşmelerde koalisyona yanaşmadı ve sonuç olarakta tüm çabalara rağmen koalisyon kurulamadı.

BAHÇELİ ADETA GERİ VİTES YAPTI

Daha sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye için erken seçim kararı almasının öncesi ve sonrasında Bahçeli, terör olaylarını da bahane edip adeta ağız değiştirerek erken seçimin Türkiye için kötü sonuçlar doğuracağını konuşmaya başladı. 

Sosyal medyada da bu konu üzerinde çokça tartışmalar yapıldı. Vatandaşlar, Bahçeli'nin 7 Haziran seçimleri sonrası ilk açıklamasında söylediği ''erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur'' sözlerinin videosunu paylaşarak Bahçeli'nin düştüğü çelişkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.