Başbakan Davutoğlu, Suruç'taki terör saldırısına dair, "Büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Bayramdan hemen sonra böyle bir olayıaçıklamaktan daha ağır bir şey olamazdı. Allah bir daha bayramımızı kana bulayanlara izin verdirmesin" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili Çankaya Köşkü'nde yetkililerle yaptığı değerlendirme toplantısınan ardından yaptığı açıklamada, her türlü soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Olayın oluş seyri açık bir terör olayı ve büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice, lanet ettiğimiz, sadece lanet etmekle kalmayıp sorumluların bulunup cezalandırılması iradesine sahip olduğumuz bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek Suruç'ta söz konusu olan saldırı, gerek Adıyaman Kömür'de askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye'ye dönük birçok sabotaj eyleminde bulunan terör örgütleri mahiyeti, hedefleri ne olursa hepsinin hedefi Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

30 KİŞİ ÖLDÜ, 104 YARALI VAR

"Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik" diyen Davutoğlu, "11.50 civarında basın açıklaması yapan gruba karşı saldırı gerçekleşti. 30 vatandaşımız hayatını kaybetti. 104 yaralımız var. 31 taburcu edildi. 43'ü hastanede. 10'u ameliyat halinde. 9'u ise yoğun bakımda tedavi altında. İlk olarak bulgular canlı bomba ve DEAŞ'ı gösteriyor. Hükümetimizi DAEŞ'e destek verir gibi gösterip halkımızı kışkırtanlara da çağrı yapıyorum. Türkiye her zaman gerekli tedbirleri almıştır. Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler, yeni çatışma ortamına çekmeye çalışanlar bu terör örgütünle iş birliği yapanlardır" dedi.

4 PARTİYE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

4 partiye de tarihi çağrıda bulunan ve bu çağrısını her gün tekrarlayacağını söyleyen Davutoğlu, "Olayın olduğu anda partimi ve devletimi suçlayan kişilere de sesleniyorum. Bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım.Hangi terör örgütü Türkiye'yi hedef almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, hikmet bugünlerde belli olur. Olumlu bir cevap almamız halinde terör örgütlerine karşı deklorasyonu imzalayacağız. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz. 4 partinin her lideri bir araya gelene kadar her gün bu çağrıyı yapacağım. Ortak bir tavırda olduğumuzu görsünler. Bu çağrımın bir kez daha karşılığını bulur düşüncesi içindeyim. Bir olay olduğunda 4 parti lideri de orada olsun. Adıyaman'da da olsun, Suruç'ta da" ifadelerini kullandı.

ASIL HEDEF TÜRKİYE'DİR

Saldırının asıl hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Her türlü soruşturma başlatıldı. Bu olayın açıkça oluşu terör saldırısı ve canlı bomba. Lanetlediğimiz terör olayı ile karşı karşıyayız. Suruç'ta, Adıyaman'da olan saldırı ve Türkiye dönük sobataj saldırısı ne olursa olsun hepsinin hedefi Türkiye'yedir. Türkiye'nin huzuruna, güvenine, demokrasisine saldırıdır. Saldırıyı şu gruba yönelik olarak görmüyorum. Saldırı hepimize karşı gerçekleşmiştir. Ayrıca saldırının zamanı tam da bayram sonrasına denk gelmesi de saldırının bütün bir ülkeye karşı olduğunun göstergesidir. Kim nereden yaparsa yapsın, tüm terör örgütlerine karşı birlikte tutum sergilemenin tam zamanıdır" diye konuştu.

MEDYA'YA DA SESLENİYORUM

Davutoğlu, "Kritik günlerde rahmetli başsavcımızın şehit edildiği günkü çağrımı yapıyorum. Medyamızın hep birlikte ortak sorumluluk içinde olmalıyız. Terör örgütlerinin panik havasına katkıda bulunulmaması görevleridir. Gün dayanışma günüdür" dedi.