26. dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dış temsilciliklerde oy kullanma işlemleri tamamlandı. 8-25 Ekim 2015 tarihleri arasında 54 ülkedeki 113 temsilcilikte ve 30 gümrük kapısında 1.273.137 Türk vatandaşı oy kullandı.Bu sayı toplam yurt dışı seçmenin yaklaşık %44'üne tekabül ediyor.


Yurt dışı seçimlerle ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Sandıklara gösterdikleri ilgiden dolayı tüm yurt dışı seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak üzere büyük bir fedakârlık yaparak demokratik haklarını kullandıkları ve duyarlılıklarını ortaya koydukları için de tebrik ediyorum. Onlar açısından yaşanan bazı zorluklara rağmen yurt dışındaki seçimler güvenli ve başarılı bir şekilde geride bırakılmıştır.” dedi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Mustafa Yeneroğlu, “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın seçimlere katılımı çok boyutlu misyonu ifade etmektedir. Vatandaşlarımız anavatana olan bağlılıklarını göstermekle beraber ülkemize yönelik beklenti ve taleplerini de sandığa yansıtmaktadırlar. Ayrıca yaşadıkları ülkelerin siyasilerine de Türkiye’deki meselelere yönelik gösterdikleri hassasiyetle güçlü bir mesaj vermektedirler. Bu seçimlerde sandıklar, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte toplamda üçüncü kez yurt dışında kurulmuştur. Katılımın her seçimde ciddi artış göstermesi ülkemiz adına çok önemli bir kazançtır. 7 Haziran’daki genel seçimlere kıyasla %20’den fazla bir artış yaşanmış, birçok seçim yerinde %50’nin üzerinde katılım sağlanmıştır. İnşallah 1 Kasım’a kadar gümrüklerdeki oylarla birlikte 1,3 milyonun üzerinde bir katılım gerçekleşmiş olacaktır. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşların siyasal katılımı açısından dünyada örnek ve rekor yurt dışı seçim uygulamasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz.“ açıklamasında bulundu.