Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayınlayan Tunus eski Cumhurbaşkanı MerzukiTürkiye'nin kendisine biçilen 'itaatkarlık' rolünü aşarak bölgeye rol model olduğu için hedef alındığını söyledi. Merzuki ayrıca, saldırıların Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın sağlam duruşu ve güçlerini artıracağını da belirtti.

"Türkiye 'itaatkarlık' rolünü aştı"

Merzuki'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşarak rol model oldu. Türkiye, iki milyondan fazla Suriyeliye desteğinden ve onları korumasından, Arap Baharı'na, özellikle ordu ve güvenlik konularında Tunus'a verdiği her türlü destekten, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarısından ve büyük devletlerle yarışmasından dolayı cezalandırılmak amacıyla terör saldırıları aracılığıyla hedef alındı."
"Bu saldırılar ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır"

Türkiye'deki yönetimi temsil edenleri iyi tanıdığını vurgulayan Merzuki, mesajında, "Halkın yüksek bir demokrasiyle birçok kez seçmiş olduğu yönetimdeki insanları tanıdığım kadarıyla, bu gaddar saldırılar, onların ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Mesajda ayrıca, "Allah bu korkakça saldırının kurbanlarına rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar versin. Allah, şer odaklarının hedefindeki Türk halkının yaralarını sarsın" denildi.