ABD'nin Türkiye'nin müttefiği olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Türkiye, ABD'nin güvenlik kaygılarını ciddiye almaktadır. ABD'den de Türkiye'nin güvenlik konusundaki kaygı ve risklere dair beklentilerini dikkate almasını beklemek en doğal hakkıdır. Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa bu konuda da benzer bir ilişkinin sürdürülmesinden yanayız. MGK'da alınan bu kararı hükümet tatbik edecektir. Bizim dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını bekliyoruz" dedi.

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde iade taleplerimizi ileteceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

YARGI ELEŞTİRİLERİNE DE CEVAP VERDİ

Yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerine ve konuşmalarına katılmalarına yönelik eleştirilere yanıt veren Bozdağ, eleştirilerin siyasi bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Yargıyı yıpratmak için bilinçli bir kampanya yürütülüyor. Ben bu konuda değerlendirme yapanları samimi bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargının bağımsızlığı yan yana oturduğu kişilerle ölçülemez. Verilen kararlarla bu tespit edilir" diye konuştu.