Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantıda kabine, Meclis Başkanlığı seçimi ve grup başkan vekillikleri konuşuldu. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. 

AB'YE ÇOK SERT CEVAP

Avrupa Birliği'nden yapılan Türkiye ile ilişkilerin yeniden canlandırılmasına dönük açıklamada 'dost çemberi' tanımının kullanılmasına sert tepki gösteren Çelik, "Bu söz ikinci dünya savaşı yıllarındaki hayat çemberi sözünü hatırlatıyor ve çok tehlikeli. Türkiye Avrupa'nın asli unsurudur. Biz kimsenin güvenlik ve refahının tamponu değiliz."

Ömer Çelik sözlerine şöyle devam etti:
 
Türkiye ile ilişkilerin canlandırılması konusunda geç kalındığını düşünüyorum. "Dost çemberi" kavramı beni rahatsız etti. Türkiye kimsenin barış ve refahının tampon bölgesi değildir. Türkiye Avrupa Birliği'nin protezi değildir. Türkiye bir toplama kampı değildir, egemen ve hür bir devlettir. Çok net söylüyoruz, Avrupa Birliği'nin kriterleri neyse ilişkiler bu çerçevede yürütülmelidir. Türkiye Avrupa devletleriyle eşit bir özne olarak değerlendirilmelidir.

KARA HAREKATI AÇIKLAMASI

Türkiye'nin gündeminde Suriye'ye bir kara harekatı yok. Sadece askeri çözüm çıkmaz sokaktır. Askeri çözüme siyasal çözüm eşlik etmeli.  Siyasi çözüm olmazsa bölge Afganistan gibi olur.