7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye 63. Hükümetin hangi partilerin arasında kurulacağını tartışıyordu. Böyle yoğun bir siyasi gündemin içinde İstanbul Ataşehir Belediyesi'nden bomba gibi bir haber gündemin ortasına düştü. Ataşehir Belediyesi'ndeki skandalı ilk günden bu yana takip eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk haberlerini, AK Parti'nin geleceğine, koalisyon ve tekrar seçim gündeminine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"BU CHP'NİN İSKİ SKANDALIDIR"

Rezidans skandalının CHP'nin İSKİ skandalı olduğunu söyleyen Tayyar, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başından beri çocukları ile birlikte çok mütevazi bir hayatının olduğunu söylüyordu. CHP milletvekili ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bu iddialar Kılıçdaroğlu'nun bütün tezlerini çökertti. Kızı, özel kalem müdür ve yakınları da manavdan domates alır gibi lüks sitelerde daire satın almışlar. Gamze İlgezdi'nin 17 rezidans dairesinin olması bunun bir tasarrufla elde edilmiş bir kazanım değil, rüşvet ve haksız kazanca bağlı olarak gerçekleştiği iddiasını güçlendirmektedir. Bu iddiaların üzerine gidilirse CHP bu rezidansların altında kalır diye düşünüyorum. Rezidans skandalı CHP'nin İSKİ skandalıdır. Sadece Milletvekili değil Kemal Kılıçdaroğlu'nu da içine alan büyük bir skandaldır" dedi.

YUMRUĞUNU HAVAYA KALDIRINCA HER ŞEY ORTAYA ÇIKTI

CHP'li vekil Gamze İlgezdi'nin sol yumruğunu havaya kaldırmasıyla skandalların ortaya çıktığının altını çizen Tayyar, "Özellikle Gezi olaylarından sonra sokağa selam verme CHP'de çok yaygın bir propaganda aracına dönüştü. Marjinal sol grupların sözcüsü gibi hareket etmeye başladılar. Sol yumruğunu havaya kaldırıp sağ ellerini göğsüne götürme marjinal grupların propaganda amaçlı yaptıkları bir ritüel. Gamze hanım Sol yumruğunu iyi ki kaldırdı. Kaldırmasaydı belki bu skandallar ortaya çıkmayacaktı. Bir de espiri yapayım; Sol yumruğunu havaya kaldırdı sağ yumruğu yedi. O sol yumruğun havaya kalkması son dönemin en hayırlı işlerinden biri oldu" diye konuştu. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar bu açıklamalarını Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a yaptı.