Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinin tarihi belli oldu. Erdoğan, 29 Mart-2 Nisan 2016 tarihleri arasında Amerika’ya ziyarette bulunacak.

Erdoğan, ABD'de yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacak. Ayrıca Maryland eyaletinde inşa edilen camiin açılışını yapacak.

Camiin açılışını, Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın birlikte yapma ihtimali de bulunuyor. Erdoğan, daha önce şunları söylemişti:
"Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD’ye gideceğim. Mart sonunda orada olacağız. Obama müsait olursa o vesileyle Maryland’deki külliyemizi de beraber açabiliriz. Kendisine daha önce teklifimizi yaptım. Gelebilirse beraber açarız. Gelmezse biz o seyahat vesilesi ile gidip külliyemizi açacağız. Tarihe bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Gelecek nesiller de orayı gördüğü zaman bizi hayırla yadedecektir diye düşünüyorum."
Mimar Sinan'ın izlerini taşıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Washington yakınlarda bulunan Maryland eyaletinde yaptırdığı camiin açılışı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Geniş bir külliye şeklinde yapılan camii ve kültür merkezi projesi, 100 milyon liraya yakın bir maliyetle tamamlandı. Cemii, Mimar Sinan’ın ve Selçuklu döneminin mimari tarzını yansıtıyor. ABD’deki ilk Türk-İslam Kültür Merkezi olmaya aday bir yapı haline gelen camii, Maryland eyaletindeki 60 dönüm arazi üzerindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nin içinde yer alıyor.