Partisini kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, Twitter hesabından paylaştığı veda metninde "İlahlar AKP'den kurtulmak için HDP'yi işaret etmişti" şeklinde bir ifade kullandı.

Parti kurma sürecinde kendisine destek olan herkese çok teşekkür eden Emine Ülker Tarhan, ''Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam. Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık'' ifadelerini kullandı.
 
Tarhan'ın paylaştığı metinden bazı kısımlar şöyle;
 
"Tıkanan siyasete yeni bir soluk getirmek, tüm tercihleriyle iktidarı besleyen, ona teslim olmuş muhalefetin uykuya dalıp, onlara fedakarca destek olanları da uyuşturmasını kenardan izlememek için yola çıkmıştık. O iyi insanları destekleyen, umutlandıran, cesaretlendiren, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı öneren bir anlayışın temsilcisi olmayı dilemiştik. Olmadı.
 
"HDP BİR PROJEYDİ" İTİRAFI
 
Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam.
 
"SİYASET İÇİN PARA LAZIMMIŞ"
 
Ama siyaset için para lazımmış, devasa bütçeler lazımmış. İnsanın özgürlüğünün önemi olmasa da paraların özgür olması havada uçuşması lazımmış. Oysa ben paranın değil insanın gücüne ve özgürlüğüne inananlardanım. Hala buna inanıyorum.