Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Prensip itibariyle söylüyoruz. Başkanlık sistemine karşı değiliz. Ama nasıl bir başkanlık sistemi. Onu görelim'' dedi.
''ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM BİÇİMİ DEĞİL, ÜRETİM BİÇİMİDİR''
Partisinin Amasya il kongresinde yaptığı konuşmada dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip Almanya'da başkanlık sisteminin olmadığını buna karşın Suriye, Libya ve Irak'ın başkanlık sistemiyle yönetildiğini belirten Mustafa Kamalak, "Biz diyoruz ki önemli olan yönetimi biçimi değil, önemli olan üretim biçimidir. Bunun yolu da milli görüşten geçer" diye konuştu.
''İSLAM ÖNCESİ TÜRK TİPİ Mİ? İSLAM SONRASI TÜRK TİPİ Mİ?''
Türk tipi başkanlık sisteminin dillendirildiğine değinen Kamalak, ''İslam öncesi Türk tipi mi? İslam sonrası Türk tipi mi? Nasıl bir başkanlık sistemi istiyorsunuz? Moğol tipi mi mesela İslam öncesi ondan mı istiyorsun? Elbette İslam sonrası diyecekler. O zaman diyorum ki Büyük Selçuklu tipi mi? Anadolu Selçuklu tipi mi? Osmanlı tipi mi? Cumhuriyet tipi mi? Osmanlı tipi ise biliyorsunuz orada padişahlık vardı, sultanlık vardı. Ayrıca bu makamlar hilafet makamı gibi güçlü bir manevi destekle de takviye edilmişti'' şeklinde konuştu.