1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala AK Parti'nin oy oranı ne? İktidar partisi yeniden tek başına iktidarı yakalayacak mı? Merak edilen sorunun yanıtını AK Parti Trabzon milletvekili ve Trabzon Adayı Süleyman Soylu verdi.

AK Parti'yi yüzde 40'ın altında gösteren anketlere tepki gösteren Soylu, AK Parti'nin oy oranıyla ilgili iddialı rakamlar verdi.

AK Parti Trabzon milletvekili ve MKYKüyesi Süleyman Soylu, AK Parti'nin oy oranının yüzde 44-45 bandında olduğunu söyledi.

Soylu şöyle konuştu:

YÜZDE 44-45 BANDINDAYIZ

"Bizim siyasi hatatımızda aldığız terbiye şudur. 1 Kasım seçimleri esas anket olacak. Şu görünüyor biz yüzde 45 bandındayız. Seçim Beyannamesi açıklanmadan 44-45 bandındayız. Tek başına iktidarı getirebilir sorusu sorulabilir. 

Ciddi şekilde çalışıyoruz. Vatandaşın tek başına iktidara inancı daha fazladır. 1.5 aydır bütün tabloyu gördük. Kırmızı çizgileri çekenleri gördük, seçim akşamı seçim diyenleri gördük. PKK'nın temel olarak yaptığı gibi 'ülkeyi istikrarsız kaosun içinde yakalabilir miyiz' diyenleri gördük.

Dün siz koalisyonla reddiye içindeyken 3.5 ayda ne değişti de HDP ile aynı çizgide oldular. Oy korkusu ile yalan ve reyaya takılanları millet asla affetmez. Türkiye muhalif liderlerden yoksundur."

A Haber televizyonuna konuşan Soylu, AK Parti seçim beyannamesindeki vaatleri değerlendirdi.