Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Arınç'ın açıkladığı sonuca göre AK Parti, 276 milletvekili sınırını aşarak tekrar tek başına iktidar oluyor.

HDP BOMBA SAYESİNDE BARAJI GEÇTİ
 
Manisa'da ulusal yayın yapan Medya TV'deki programa katılan Arınç, HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde barajı geçmesindeki asıl nedenin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlama olduğunu savundu.
 
Arınç, başkentteki terör saldırısı nedeniyle bazı seçmenlerin 1 Kasım'daki seçimde de aynı duygularla hareket edebileceğine dikkati çekti.
 
Bursa'daki mitinge Başbakan Ahmet Davutoğlu ile aynı uçakla gittiğini belirten Arınç, şunları kaydetti:
 
BAŞBAKAN SON ANKETİ BANA GÖSTERDİ
 
"Sayın Başbakanımız, bana son anketi gösterdi. 2 gün öncesi itibarıyla 276 milletvekili sayısını yakalamış durumdayız ama 276 bize yetmez. Allah'ın izniyle grafik eğrisi yukarıya doğru. Son 10 günde bu daha da yukarı çıkacak. Mitingde bir konuşma yaptım. Dedim ki: Kapının eşiğindeyiz. Haydi bakın, bir adım kaldı. Kapı açılmış ve eşikteyiz. Enteresan sonuçlar var. CHP yükselmemiş, HDP biraz kendini koruyor ve MHP de düşüşte. Bu partilerde de bir değişme olabilir ama bizim yükseleceğimiz kesin."