ABD’nin 50 tonluk silah ve mühimmat yardımı yaptığını doğrulayan PYD BaşkanıSalih Müslim, ABD’nin silah yardımını PYD'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne yaptığını ve silahların Rakka'ya yönelik harekat kapsamında olduğunu söylemişti. Müslim'in açıklamalarına Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'ndan çok sert yanıt geldi.

Müslim, yardımın Suriye Demokratik Güçleri’ne yapıldığını vurgulayarak "Daha önce Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket eden Ceyş el Suvar (Devrimciler Ordusu), Burkan El Fırat, El Sanadid gibi güçler bu koalisyon içinde. Bunlar YPG dışındaki güçlerdir, Arap güçleridir, Türkmen güçlerdir. YPG ile birlikte bunların hepsi bir şemsiye altında, bir komuta altında birleşti. Bunun adına da Suriye Demokratik Güçleri denildi. Bunlar şimdi Rakka için hazırlık yapıyor. Silah yardımı da bunlara yapıldı" diye konuştu.

"Davutoğlu'nun rahatsızlığı yersiz"

"Davutoğlu’nun rahatsız olması son derece yersizdir“ diyen Salih Müslim "DAEŞ’e (IŞİD) karşı uluslararası bir koalisyon vardır. Bu koalisyonun içinde Türkiye’nin de olması gerekiyor. Türkiye buna çekiniyor. Her nedense bilmiyorum, nerede DAEŞ’e bir operasyon yapılacak olsa Türkiye bundan rahatsızlık duyuyor. Halbuki bu bahsettiğim güçler laik güçlerdir, demokratik güçlerdir, Suriye güçleridir. Bunların içinde Kürtlerin olması da normal bir şeydir. Türkiye'nin bundan rahatsız olmaması gerekir" diye konuştu.

KENDİSİ İÇİN HİÇ İYİ OLMAZ

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Salih Müslim'i aklı selime, aklını başına almaya davet ediyorum. Türkiye'nin iradesinden ve kararlığından şüphe ederse kendisi için iyi olmaz. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Bu terörle mücadeledeki kararlığını kimse sınamaya kalkmamalıdır. Bizim PYD'ye verdiğimiz mesaj açıktır. Türkiye'ye dönük herhangi bir harekete tevessül ettikleri takdirde gereken ceza tereddütsüz verilecektir" dedi.