Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 20 Kasım 2015 Cuma akşamı Ankara’daki 5 yıldızlı otellerin birinde yabancı diplomatlara verdiği yemekte 'devletin aldığı istihbarat yönünde kendilerini uyardığını' açıkladığı öğrenildi.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'in köşesinde paylaştığı bilgileri göre, Demirtaş 1 Kasım öncesi devlet tarafından uyarılmış...

İşte yazının o bölümü;
 
- 7 Haziran’dan sonra Türkiye’ye hakim olan şiddet ortamında, biz HDP olarak 1 Kasım için tam bir seçim kampanyası yapamadık. 1 Kasım, eşit koşullarda yapılan bir seçim olmadı.
 
- O süreçte, genel merkez binamız dahil, partimize yönelik çok sayıda saldırı oldu. Bana ve eş başkanımız Figen Hanım’a (Yüksekdağ) karşı suikast iddiaları gündeme geldi.
 
- Saldırıların yoğunlaşabileceği ve bizlere karşı suikast hazırlıkları olduğu konusunda, bu yönde istihbarat bulunduğu ile ilgili devlet birimleri bize bilgiler verdi. Biz de bunu uyarı olarak algıladık ve bu yüzden seçim kampanyamızı birkaç miting ve toplantıyla sınırlı tuttuk.