Avukatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Tuncel, Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez'e "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Önceki yıllardaki seçim çalışmaları sırasında terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında yaklaşık bir saat ifadesine başvurulan Tuncel'in, suça konu edilen konuşmalarının düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde kaldığını savunduğu öğrenildi.

İfadesinin ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tuncel, Türkiye'de siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördüklerini öne sürerek, konuşmaları nedeniyle ifade verdiğini söyledi.

Milletvekili olduğu dönemlerde yaptığı konuşmalar nedeniyle ifade vermek durumunda kaldığını belirten Tuncel, "Meclis kürsüsünde söylediğimiz şeyleri, sokakta söylediğimizde bu bir suç unsuru olarak ele alınıyor" diye konuştu.

Sebahat Tuncel hakkında, 2008 ve 2009 yıllarında İstanbul'un Anadolu Yakasındaki çeşitli ilçelerde seçim çalışmaları sırasında terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı iddiasıyla 4 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında ifadesinin alınabilmesi amacıyla Tuncel hakkında çağrı kağıdı çıkarmıştı.