AK Parti Bakırköy Başkan Adayı Mehmet Emin Ertekin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Ömer Sarıgül’ün yanında çalışan iki şahsın ilçede AK Parti tanıtım afişlerine zarar verdiği gerekçesiyle Ömer Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu. Partililerle birlikte Bakırköy Adalet Sarayı’na gelen Mehmet Emin Ertekin, basın mensuplarına olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakırköy’ün farklı noktalarında afişlerine zarar verildiğini belirten Ertekin, “Siyasi hayatım boyunca birçok seçim geçirdim. Fakat seçimlerin çoğu centilmence ve projelerle yarıştığımız bir seçim olmuştur. Diğer siyasi partinin aday açıklamasından sonra partimizi, şahsımı ve büyükşehir Belediye Başkanımızı tanıtıcı afişlerimize yönelik mafyavari bir takım tahrik unsuru içeren hakaret ve tacizlerle karşı karşıyayız. Afişlerimizin kesilmesi bir yana afişlerdeki gözlerimizin oyularak, boyunlarının kesilmesi gibi bir durum Bakırköy’ümüzün farklı mahallelerinde yaşanmaktadır” dedi.

“PANKARTA ZARAR VEREN ŞAHISLAR ÖMER SARIGÜL’ÜN VİLLASINDA ÇALIŞIYOR”

Afişlere zarar veren iki şahsın emniyet görevlileri tarafından suçüstü yakalandığını belirten Mehmet Emin Ertekin, “Mustafa Sarıgül’ün oğluna ait çakarlı bir araçta Ömer Sarıgül’ün villasında çalışan iki şahıs tarafından pankartımıza zarar verildiği emniyet mensuplarınca suçüstü tespit edilmiştir. Seçim sürecinde bu şekilde leke sürülmesini istemiyoruz. Bu sebeple savcılığa suç duyurumuzu yapacağız” diye konuştu.

Ömer Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Ertekin, “Bu şahıslar zaten kendileri beyan etmiş. Burada çalıştıklarını ve aracında Ömer Sarıgül’e ait bir araç olduğunu beyan etmişler. İfadelerinde bu var” şeklinde konuştu.

Pankartlarda fotoğrafların gözlerinin oyulması ve boyunlarının kesilmesinin tehdit olarak algılandığını belirtti. Bu tür olaylara prim vermeyeceklerini ifade eden Ertekin, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Afişlerin fotoğraflarını gösteren Ertekin, daha sonra partililerle birlikte suç duyurusunda bulunmak için adliyeye girdi.