Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara milletvekili adayı Tuğrul TürkeşHabertürk TV'de Veyiş Ateş'e gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek koalisyon sürecine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen MHP'li kişinin Devlet Bahçeli olduğunu açıkladı. Türkeş ayrıca, "Rahmetli Türkeş sağ olsaydı 10 Haziran'da koalisyon kurulmuştu" ifadelerini de paylaştı.

'SARAY'A GİDEN BAHÇELİ'

Baykal görüşmesi yapıldığında bir MHP'li de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü" denilen MHP'li siz miydiniz? sorusuna Türkeş, " Saray'a giden ve Erdoğan'la görüşen kişinin sayın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Şaka yapmıyorum. Ben onun sayın Bahçeli olduğunu düşünüyorum. Tahmin ediyorum ama MHP'deki saygıdeğer arkadaşlarımız bu konuda açıklama yaparlarsa tahminin ötesinde de yorumlara girerim.'' ifadelerini kullandı.

'BANA YAKIN ASGARİ ÜCRETLİYİ KOVDULAR'

Bahçeli, bana yakın asgari ücretle çalışan çaycıyı görevden aldı. Böyle bir durum olamaz. Siyasette böyle öfke olmaz.

''TÜRKEŞ SAĞ OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI''

Türkeş sağ olsaydı 10 Haziran'da koalisyon kurulmuştu. 3 günde AK Parti ile MHP arasında koalisyon kurulurdu. Rahmetli Türkeş, Türk Milliyetçisiydi. Partizan değildi.

''EN KRALINDAN ÜLKÜCÜYÜM''

İlk başta bir iki tehdit aldım. Çok hafif buldum. Ben en kralından ülkücüyüm.MHP'nin içinde yüzde 95 destek mesajları geldi.

''VALLAHİ DE BİLLAHİ DE…''

Bir gün Başbakanlık ikametgahında sayın Başbakan bana dedi ki ‘Ne oldu parti ile ihraç meselesinde süreç?’. Devam ediyor dedim. ‘Bu hafta listeler verilecek sizi listelere koyarlar mı’ dedi. Zannetmiyorum dedim. ‘Ne yapmayı düşünüyorsunuz?’ dedi. Ben siyasete devam etmek istiyorum dedi. ‘Ben anladım, görüşeceğiz sonra’ dedi.
Be odasından çıktım. 16 ya da 18 akşamı özel kaleminden aradılar. Ben evrakları MHP için hazırlamıştım. Bahçeli’nin öfkesi geçip ‘Gel bakalım’ derse diye hazırdı. Ben onları Başbakan’a yolladım. Sonrasını bilmiyordum. Sayın Başbakan aradı. ‘Ankara ikinci bölge için aday listesine yazdık sizi sakıncası var mı?  Cemil Bey ile çalışacaksınız’ dedi. 15.30’da öğrendim 17.00’de listeler YSK’ya gitti. Vallahi de billahi de. Şuan Ak Parti’nin milletvekili adayıyım.