Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Part-MHP'nin seçim ittifakına neden "hayır" dediğini açıkladı. İttifakın "kutuplaşma" ve "ayrışmayı" körüklediğini savunan Karamollaoğlu, bu nedenle itiraz ettiklerini söyleyerek "Bunu da 'milli'...Üzüntü verici kendi dışındakileri de 'gayri milli' gibi bir tarifin içine giriyorlar. Sıkıntı çektiğimiz şu dönemde bunlara söyleyeceğimiz, Allah size akıl fikir versin" dedi.

Karamollaoğlu, partinin Balgat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerin ülkeyi hüzne boğduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN: Son günlerde herkesin "seçim ittifakı" konusunu da içeren ve Meclise gelen yasal düzenlemeyi konuştuğunu belirten Karamollaoğlu, "Sanki bu kanun teklifi Meclisten geçecek hemen ittifaklar kurulacak. İttifakların kurulmasına da gerek yok. Çünkü öyle bir hava estiriyorlar ki ittifak yapan partiler tek partiymiş gibi hareket edecekler. Bunu da 'milli'...Üzüntü verici kendi dışındakileri de 'gayri milli' gibi bir tarifin içine giriyorlar. Sıkıntı çektiğimiz şu dönemde bunlara söyleyeceğimiz, Allah size akıl fikir versin." diye konuştu.

"BERABER DEĞİLSEN HAİNSİN" ANLAYIŞINA TEPKİ: Temel Karamollaoğlu, bu konudaki mantığı ve aceleyi anlamanın mümkün olmadığını, bu dönemde içeride bir bütün olarak birliği sağlamanın önemine değinerek, "Yoksa belli bir istikamette kafadarlık yapanlar bir araya gelebilirler. Kimsenin de buna itirazı olmaz. Ama 'Benimle beraber değilsen sen farklısın, hainsin' gibi bir hava estirmeye kalkıyorlar. İtirazımız bu tavra. Bunu bir türlü anlatamadık." ifade etti.