Rusya’da medya endüstrisinin Savunma Bakanlığıyla aynı seviyede olması teklif edildi.
Rusya Devlet Duması Enformasyon Politika Komitesi Başkan Yardımcısı Şasmail Saraliyev konuyla ilgili açıklama yaparken, “Medya endüstrisini ve gazetecileri, bence Savunma Bakanlığıyla eşit tutmalı. Bu insanlar çoğu zaman daha çok mücadele ediyor, savaş hattında bulunuyor, bilgiyi insanlara ulaştırıyor, zorlu ekonomik durumu da dikkate alarak onlara baskı yapılmamalı” dedi.
Dünyadaki zorlu şartları göz önünde bulundurarak medyanın finansal desteğinin kısıtlanmaması gerektiğini savunan Saraiyev, “Saldırılar ve yaptırımlar altındaki ülkemizde birkaç kaynak var.  Russia Today dünyada yaşayan insanlara çeşitli dillerde gerçek bilgileri ulaştırıyor ve Rusya’daki gerçekleri anlatıyor… Bu bizim penceremiz, gerçekleri anlatan, bir şeyler yapan ve diğer ülkelere gerçekleri ulaştıran” açıklamasında bulundu.
Daha önce İngiltere’de Rus propagandasının resmi organı Russia Today televizyon kanalının tüm banka hesapları bloke edilmişti.
Haziran ayında da Arjantin, Rusya’nın propaganda kanallarından Russia Today (Rusya Bugün) kanalının yayını durdurmaya karar vermişti.
Bilindiği gibi Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin 11 Ekim Pazartesi günü kabul ettiği kararında Rus hükümetinin Avrupa değerlerini yok etmeyi hedefleyen bir propaganda yürüttüğü kaydedildi. Kremlin'in Avrupa Birliği'ndeki tek tek gazetecileri ve siyasetçileri hedef aldığı belirtilirken, kararda şu ifadelere yer verilmişti: "Rus hükümeti demokratik değerlere saldırmak, Avrupa'yı bölmek, Rusya'da destek toplamak ve Avrupa Birliği'nin doğu komşularının başarısız devletler olduğu intibasını uyandırmak için çeşitli düşünce kuruluşları, (Russia Today gibi) çok dilli televizyon kanalları, sözde haber ajansları, sosyal medya ve internet trolleri gibi geniş bir araç yelpazesini saldırgan bir tarzda devreye soktu.”