Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısının yapıldığı Kombank Arena'da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, RusyaDışişleri Bakanı Lavrov'la yaptığı görüşmenin ardından "İki Dışişleri Bakanlığının olgunluğuna yakışır bir şekilde görüşme tamamlandı. Olayın sıcaklığı sürüyor. Üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. Farklı görüşler olması normal, açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. İlk görüşmelerde sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım"açıklamasını yaptı. 

LAVROV'UN AÇIKLAMASI

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Lavrov, Çavuşoğlu'ndan Rus uçağının düşürülmesi konusunda yeni bir şey duymadığını belirtti.

24 Kasım tarihinde milliyeti sonradan anlaşılan Rus jetinin düşürülmesinin ardından gerilen iki ülke ilişkilerinin ardından ilk yüz yüze görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.