Kremlin sarayından sabah saatlerinde yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Putin ile görüşmek istediği ifade edilmişti. Kremlin ikinci kez yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin özür dilemediği takdirde görüşmenin olmayacağı ifade edildi. Açıklama şöyle; "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebini reddediyoruz."

PUTİN'İN YARDIMCISI DA AÇIKLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuri Ushakov, Putin'in, Türkiye özür dilemediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebini kabul etmediğini söyledi. Ushakov, Ankara’dan 30 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilecek İklim zirvesi sırasında iki lider arasında bir görüşme gerçekleştirilmesine dair talebinin Kremlin’e ulaştığını ifade ederek, Putin’in Paris’te Suriye krizi ve İsrail-Filistin arasındaki gerginliği görüşmek üzere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek. Yuri Ushakov, aynı zamanda Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de Suriye ve Ukrayna konularını da görüşeceğini söyledi.

ERDOĞAN KONUŞABİLİRİZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili Bayburt'ta yaptığı konuşmada ise, "Ben olayın olduğu gün Putin'den randevu talep ettim. O günden beri dönmediler. Pazartesi Paris'teki Zirve'ye kendileri de gelecek. Orada bunları oturup konuşabiliriz" dedi.