AK Parti açısından zaten bir çözüm süreci olmadığını savunan Karasu, Öcalan'ın bir süreç başlattığını, bundan sonraki hükümetlerin de çözüm sürecine girmek zorunda kalacağını savundu.

Baskılar olmasa HDP'nin yüzde 15'i de aşabileceğini savunan Karasu, önyargıların kırılması durumunda HDP'nin yüzde 30'lara ulaşabilecek bir potansiyel oluşturabileceğini öne sürdü.

HDP SEÇİME İLKELERİYLE GİRDİ

Karasu, HDP'nin Tunceli'de 2 milletvekilliğini kazanması için "Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diye biliriz. Dersim'deki tüm sol gruplara teşekkür ediyoruz" dedi. Karasu, parti olarak seçime girmenin Öcalan'ın isteği olduğunu da söyledi.

HDP'nin başarısının "sol ittifak"ın ve birçok etnik grubun başarısı olduğunu belirten Karasu, HDP'den gelen "Bize emaneten oy vererek HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceğiz" sözlerini eleştirdi.

"Şunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur" diyen Karasu şöyle devam etti: "HDP'liler de bunu yanlış değerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu?

Mesela Alevilerin oyu emanet değildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiştir. Bu nereden çıktı anlayamadım. Bazıları HDP'nin barajı aşması için oy vermiş olabilir. Bu emanet değildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı."

MHP DE ARTIK BUNU GÖRECEKTİR

MHP'nin aldığı sonuçlara da değinen Karasu, "MHP de bu tablodan sonra şunu görecektir. Türkiye'de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleşmek istiyor."