ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşanlara havadan attığı silahların kime gittiği tartışması sürüyor. ABD, silahların Araplar’a verildiğini belirtirken, PYD Başkanı Müslim, “50 ton silah bize ve Arap müttefiklerimize ulaştı” dedi.


Peki PYD'nin eline geçtiği neredeyse kesinleşen bu silahların hedefi kim olacak?

STINGERLER DA VAR

50 ton silah arasında etkili bir silah da bulunuyor. Bir kişi tarafından taşınabilen, uçak ve helikoptere karşı kullanılan, omuzdan ateşlenen bir hava savunma silahı olan stingerların hedefinde Türk savaş uçaklarının olacağı iddia edildi.

Çünkü Temmuz ayı sonundan beri Türkiye, terör örgütüne karşı tarihin en büyük hava operasyonunu başlatmış ve PKK tarihinin en büyük kayıplarını yaşıyor.

HEDEF TÜRK F-16'LARI VURMAK

PYD’nin bu silahları Suriye rejimine ve IŞİD’in de elinde uçak olmadığına göre bu silah, PKK’ya verilecek ve bölgede operasyonlara katılan Türk F-16’ların vurulması için kullanılacak.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün W-20 zirvesinde yaptığı konuşmada ‘Terör örgütlerine verdiğiniz o silahlar gün gelecek size doğrultulacak. Terör örgütünün elinde çıkan silahlara bakın. Hepsi batılı dostlarımızdan. Bunlar yan yana oturduğumuzda dost ama silahlar onların silahı’ demişti
.