12 Eylül AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK listesine girerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olanMehmet Özhaseki, merak edilen sorulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara inecek mi?' sorusuna cevap veren Özkaheseki, "Önümüzdeki günler ne getirir, seçim atmosferinde neler olur, bunları hep birlikte göreceğiz. Şu anda her şey söylentiden ibaret" diye konuştu.

ERDOĞAN MEYDANLARA İNECEK Mİ?

Bir gazetecinin, "1 Kasım'a giderken eski bir tartışma gündeme geliyor, Sayın Cumhurbaşkanı'nın meydanlara inip inmeyeceği, miting yapıp yapmayacağı, 'AK Parti'ye oy kaybettiriyor mu, kazandırıyor mu' tartışmaları. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanı meydanlarda olmalı mı" şeklindeki sorusunu, şöyle yanıtladı:

"Şunu bir kere kabul etmek lazım, Sayın Cumhurbaşkanımız son yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasal tarihine damga vuran en önemli insanlardan birisi. AK Parti'nin kurucusu ve haliyle de doğal lideri ve ilk defa Türkiye'de yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmiş bir insan. Siyaset konusunda da zaten doğrusu bir duayen olarak kabul etmek, tecrübelerinden de istifade etmek lazım. Ben Cumhurbaşkanlığı makamını hakkıyla doldurduğuna inandığım gibi bu partiye de fikirleriyle belki de geriden birtakım işaretleriyle yön vereceğine inanan insanlardan birisiyim. Önümüzdeki günler ne getirir, seçim atmosferinde neler olur, bunları hep birlikte göreceğiz. Şu anda her şey söylentiden ibaret."

GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Erdoğan'ın gerek yurtiçi gerekse yurtdışı bir dizi gezilerinin olacağını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimleri için yurt içi ve yurt dışı gezilerine ağırlık verecek. Gurbetçilerle buluşacak olan Erdoğan’ın yurt içinde de açılış törenlerine katılması bekleniyor. Brüksel'e de gidecek olan Erdoğan’ın daha sonra Almanya’ya seyahat etmesi planlanıyor. Erdoğan'ın 1 Kasım öncesi de bazı illerde toplu açılış törenlerine katılacak.