Özdağ, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UATD) Avusturya Başkanlığının davetlisi olarak geldiği Viyana'da Türk toplumu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Özdağ, Türkiye'de siyasetçilerin tarih boyunca hep sermayedarlar, darbeciler, bürokratlar ve medya patronları eliyle terbiye edilmeye çalışıldığını ancak kendilerinin milletin iradesinden taviz vermediklerini söyledi.

Darbelere karşı dik durdukları için milletin iradesinin engellenemediğini kaydeden Özdağ, bu yüzden terör kartının öne sürüldüğünü ifade etti. Terör örgütü PKK'nın başka devletler adına vekalet savaşı yürüttüğünü belirten Özdağ, Türk dünyasının bütünleşmesinin engellenmek istendiğini vurguladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması için tekliflerini verdiklerini söyleyen Özdağ, şöyle konuştu: "Terörü destekleyenlerin parlamentoda yeri olmamalı. Avrupa'da var mı terörü destekleyenlerin yeri? Benim askerimi öldüreceksin, korucumu öldüreceksin, çocuğumu kadınımı öldüreceksin, barajımı engelleyeceksin, koruyucu kaçıracaksın, partilimi kaçıracaksın, başka partiye müsaade etmeyeceksin ondan sonra kalkıp 'ben Türkiye'den maaş alayım, Türkiye'yi böleyim' diyeceksin. Ne özerkliğe müsaade ederiz, ne öz yönetime müsaade ederiz. Ne de Fırat'ın öte yanında Kürdistan, bu tarafında ortak yaşam gibi teranelere müsaade ederiz."

Bölünmeye yol açacak özerkliğe asla müsaade etmeyeceklerini belirten Özdağ, "Biz Türkiye'yi bir bütün olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde hiç Kürdistan olmadı, hiç de olmayacak. Bundan emin olabilirsiniz. Kürtlerle beraber yaşayacağız" dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendilerini "tekçi olmakla" suçladığını vurgulayan Özdağ, "Efendim bunlar tekçi bir zihniyet içinde çalışıyorlar; tek vatan, tek bayrak. Ne yani iki vatan mı diyecektik? Tek bayrak diyor. İki bayrak mı diyecektik? Tek millet, tek devlet diyorlar. İki devlet mi diyecektik? Kürdistan, Türkiye mi diyecektik?" diye sordu.

Dokunulmazlık konusunda parlamentoyu meşgul etmek istemediklerini ifade eden Özdağ, MHP ve CHP'nin bu konudaki tutumlarının belirleyici olacağını aktardı.

PKK terör örgütünün polis, asker, korucu ve sivil farketmeksizin acımazca katliam yaptığını belirten Özdağ, şunları kaydetti: "Burada kalleşçe eylemler yapılıyor. Bu kalleşçe eylemleri destekleyen HDP diye bir parti var. HDP'nin milletvekilileri var. Parti kapatılmasına karşıyız ama suçların şahsiliği prensibi doğrultusunda bu insanların yargılanmasını istiyoruz. Yok öyle yağma. Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarından faydalanacaksınız, diğer yandan demokrasiyi kullanarak demokrasiyi askıya almak veya ülkeyi bölmek isteyeceksiniz. Demokrasi bölücülüğün aracı değildir, demokrasi bütünlüğün aracıdır, birlik ve beraberliğin aracıdır."

Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Sanatçı Ahmet Yenilmez, UETD Avusturya Başkanı Cem Aslan, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.