Eskişehir ziyareti sırasında konuşan Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Sinan Oğan, Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin adaylara liderlik yaparak kurultaya gitmesi gerektiğini söyledi.

Eskişehir'e bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Oğan, kahvaltıda partililerle buluştu. Kahvaltıya MHP Eskişehir yönetimi katılım sağlamadı.

Kahvaltıda konuşan Oğan, Genel Başkan Bahçeli'ye seslendi. Oğan, "Genel Başkanım Dr. Devlet Bahçeli, Türk milliyetçilerinin, ülkücü iradeyi tecelli edeceği kurultay salonundan mahrum etmeye çalışmayın. Ülkücü, milliyetçi hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin" diyerek Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Delegelerin kurultay istemelerine dikkat çeken Oğan, "Gelin, düşün önümüze bize 19 senedir yaptığınız gibi yine liderlik yapın. Bütün aday arkadaşlarımızı çağırın, gelelim, beraber konuşalım. Partimizi kurultaya götürelim. Çünkü 548 delegemiz, bunu istiyor. Delegelerimizin hukuken de, tüzüğümüze göre de, Siyasi Partiler Kanununa göre de, Anayasamıza göre de buna hakkı vardır. Sizin bundan başka bir yolunuz yoktur" dedi.

"ÜLKÜCÜLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIM"

Ülkücüleri tek çatı altında toplayacağını ifade eden Oğan, konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

"Bizim partimizden ve Büyük Birlik Partisinden (BBP) ne kadar insan küsmüş gitmiş ise, kimi kırmışsak, kimi küstürmüş ve başka partilere kaptırmışsak Yunus Emre'nin hoşgörüsü ile hepsine kucağımızı açacağız. Ülkücü, milliyetçi hareketi tek çatı altında toplayacağız. Kongreyi ben kazandığım durumda diğer aday olan arkadaşlarımızdan birisi Cumhurbaşkanı adayımız, birisi Parlamento Başkanı adayımız, birisi Dışişleri Bakan adayımız, bu ülküdaşlarımızın hepsiyle beraber kol kola yıldızlar takımı olarak çıkacağız. Allah nasip ederse, bir ülkücü Cumhurbaşkanı sözü veriyorum. Bir ülkücü Başbakan sözü veriyorum. İnşallah ülkücü hareket bu hedeflere 2019 yılında ulaşacaktır. Elbette bu hedeflere konuşarak ulaşmayacağız. Siyasetin en önemli işlevlerinden birisi konuşmaktır. İnsanlarla konuşmaktır. Televizyonlara çıkarak konuşmaktır. MHP'nin televizyonlardan kaçan bir genel başkanı olmayacak. Bugün maalesef iktidar olmak istemeyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. Biz iktidar olmak istiyoruz ve Allah izin verirse olacağız."

"BAHÇELİ İSTERSE ODASINDA OTURMAYA DEVAM EDEBİLİR"

Kendilerinin genel başkan olmaları durumunda genel merkezde ufak bir oda isteyen Sinan Oğan, "Devlet Bahçeli isterse mevcut oturduğu odada oturabilir. Çalışmalarını oradan sürdürebilir. Bizim genel merkezde ufacık bir odamızın olması yeterlidir. Çünkü bizim genel merkeze illerden geçerken uğrayacağız. Genel merkezde otururken, oradan bir yere giderken Eskişehir'e uğramayacağız. Türk milliyetçileri demokrasiyi getirecektir. Demokrasiden korkmayacağız. Demokrasiden korkma Bahçeli, Demokrasiden Sayın Erdoğan sen de korkma, Sayın Davutoğlu demokrasiden sen de korkma. Demokrasi hepinize lazım olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak : İHA