Kurutlmuş'un açıklamalrından satırbaşları:

Titiz çalışmalar sonucu emarelerin ortaya çıktığı bombalama saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Çok elin bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu olaylar hem zamanlaması itibariyle, kayda değerdir, dikkat çekici bir olaydır.

Ben öncelikli olarak sayıları maalesef 31'e çıkmış olan bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Ayrıca şu anda 32 yaralı, akşam da yaralılar içerisinden tahliye edilenler oldu. Bunların bir kısmı oldukça ağır.

Dün akşam saatleri itibariyle, cenazelerin tamamı Gaziantep’e adli tıpa nakledildi. Şu ana kadar beş cenaze ailelerine teslim edildi. Diğer cenazeler de kimlikleri belirlendikçe teslim edilme süreci devam ediyor.

HAKİKATEN OLAY İLGİNÇTİR

Hakikaten olay ilginçtir. Amara kültür merkezi nispeten korunaklı bir yer. Buraya kadar canlı bombaysa bomba, emareler onu gösteriyor. Böyle bir bombalamanın olması gerçekten üzücüdür. Yoldan geçen kalabalığa bomba atılmış değil. Bu üzerinde hassasiyetle durduğumuz noktadır. Arkadaşlarımız an be an bunları değerlendiriyorlar. Kimlikler ortaya çıktıkça da bu kimliklerin irtibatları, bunların hepsi detaylı bir çalışmayla ne varsa bunların hepsi aydınlatılacaktır.

“BASIN MENSUPLARIMIZDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ”

Terörün dini diyaneti meşrebi siyasi kanaati olmaz. Terörist insanlık düşmanıdır. Gerçekten halkımızın düşmanı olan bu terörist gruplara karşı bütün halkımız el ele vererek ancak bu teröristlerin istedikleri sonuçları önleyebiliriz.

Hepimizin bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ortak bir yerde buluşmamız lazım. O da hayatta kalma hakkını korumaya dönük olarak, terörün karşısına bir mesafe koymak durumundayız.

Detaylar kesinleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Elimizdeki teknik bilgiler bunlardır.

Sizlerin de basın mensuplarımızdan da destek bekliyoruz.

“MAALESEF SON DERECE HAKSIZ YORUMLARI BURADA DUYUYORUZ”

Bazı art niyetli çevrelerin bir algı yönetimi içerisinde olduklarını görüyoruz. Belki el altından, belki fısıltı gazetesiyle yönetmeye çalışan algı yönetimi... Bazı gruplara Türkiye'nin destek verdiği, bu grupların terör eylemlerine cesaret edebildiği şeklinde. Maalesef son derece haksız yorumları burada Şanlıurfa'da da duyuyoruz.

Daha dünyanın ismini bile bilmediği terör örgütlerinin, DAEŞ'in nasıl büyük bir terör organizasyonu olduğunu da en başından itibaren Türkiye dile getirmiş her türlü tedbirini almıştır.

Şu anda henüz kesinleşmiş değil, ama dünkü saldırı veya başka saldırılar bu Terör örgütü tarafından yapılmışsa, bunun bir numaralı muhatabı Türkiye'dir, Türk halkının tamamıdır.