Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’deki toplu açılış töreninde halka hitaben yaptığı konuşmada, güncel konulara ilişkin özetle şunları söyledi:
Ana muhalefetin başındaki kişi, Türkiye’de başkanlık sistemiyle ilgili ‘kan dökülür’ diyor. Bunlar, siyasi sapkınlık içinde. Bunlar, siyaseti bilmiyor. Bunlar, siyaset cahili. Yani Amerika başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü, Güney Amerika’da başkanlık sistemine geçenler kan mı döktü? Bunların hiçbiri yok. Bu kararı kim verir? Millet, millet. Senin öyle bir yetkin yok, öyle bir gücün de yok. Eğer benim milletim bu ülkede kalkıp da ‘Evet biz başkanlık sistemine geçiyoruz’ derse, sen de kuzu kuzu takip edersin.
Eğer kendinize güveniyorsanız merak etmeyin 2019’da zaten cumhurbaşkanlığı seçimi de var ama ondan önce millet başkanlığa karar verirse... Hadi bakalım, o zaman ‘Hodri meydan’ deriz.
Millet yerine bu CHP hep darbecilerin kapısını çalmıştır. Darbecilere umut bağlamıştır. Hani siz Atatürkçüydünüz? Ne diyor Atatürk? “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyor. Sen milletin olan böyle bir egemenlik hakkını ne zamandan beri eşkıyalara, çetelere veriyorsun? Kanı kim döker? Mafya döker, çete döker, eşkıya döker, terörist döker. Bunlar zaten şu anda terör örgütünün ağzıyla konuşmaya başladılar.
 Türkiye, dünyanın en eli kanlı terör örgütlerine karşı tarihî bir mücadele veriyor ama birileri çıkıyor bundan vazgeçmemizi istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi çıkıyor diyor ki ‘Teröre karşı biz iktidarın yanındayız’. Ama ana muhalefet aynı şeyi söyleyemiyor. Niye? Dert başka dert. Çünkü bunlarla gizli ortaklıkları var.

Millet başkanlık derse kuzu kuzu takip edersin