Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen MHP eski il, ilçe yönetiminden ve parti delegesi yaklaşık 100 kişi, burada kurultay çağrısında bulundu. Grup adına konuşan MHP İl Sekreteri Ali Karakuş, “Öncelikle şunu belirtelim; bizim kurultay çağrımız bir başkaldırı değildir. Niyetimiz Ülkücü kamuoyunun içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bir kurultay beklentisi olduğunu ifade etmektir. AKP Hükümetinin yanlış uygulamaları yüzünden Türk milleti ahlaksızlık ve yozlaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış, milli ve manevi değerlerinden hızla uzaklaşmıştır. Ne yazık ki bu sinsi sosyal kirlilikten Ülkücü hareketin kimi mensupları da kendilerine düşen payı almakta, kutlu davalarının gereğini yapmaktan ziyade ya adamın adamı olmayı tercih etmekte ya da sessizliğin ve kısır döngünün içinde yer almaktadır” dedi.

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUM KURULTAYI ŞART KILMAKTADIR”

Karakuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Öncelikle kendi evimizi sağlam, milli ve manevi değerlerle benzemiş yüce değerlerin savunduğu ve de sağlam karakterli asımın neslinin yetiştirdiği evler haline getirmeye mecburuz. Bunun da yolu bir İstişare Meclisi olarak gördüğümüz kurultaydan geçmektedir. Bizler, ‘istişare sünnettir’ düsturundan yola çıkarak diyoruz ki ülkücü hareketin ve Türk İslam dünyasının içinde bulunduğu durum kurultayın toplanmasını şart kılmaktadır. Kongre yapılsın ki istişare kapıları açılsın, Ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın milli birlik ve beraberlik kuvvetlensin. Eğer olağanüstü kurultay toplanmazsa endişemiz odur ki Ülkücü hareket mensupları arasında nifak tohumları daha çok atışmalar, kutuplaşmalar artacak birbirlerini ötekileştirmeler hız kazanacaktır. Sonuç olarak Ülkücü iradeye güvenilmesi ve kurultay sonucu ne olursun olsun partimizin hizmetinde kalmaya ve hep öyle olmaya devam edeceğimizi de milli Ülkücü kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

ÜLKÜCÜLER BASIN AÇIKLAMASININ YAPILDIĞI YERE GELDİ

Aynı saatlerde Atatürk Parkı’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlayan MHP il yönetimi, buradaki etkinliğin ardından bayrak dağıtmak için yürüyüşe geçti. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz’in de aralarında bulunduğu grup, bayrak dağıtarak muhalif grubun basın açıklaması yaptığı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin önünden geçti. Cemiyetin önünden geçtikleri sırada “Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli” ve “Lidere sadakat şerefimizdir” sloganları atan gruptan bir iki kişi muhaliflerin yanına çıkmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Kapının kapatılması üzerine kapıya vuran kişileri sivil polis güçlükle tuttu. MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, gruba yürüyüşe devam etmesi için ikna etmeye çalıştı. Ancak başarısız olan Soner Deniz, kemerini çekerek sözünü dinlemeyenlere vurdu.

Grup dağılırken Soner Deniz, “Bir daha benim sözümü dinlemeyenin kafasını kırarım. Benim sözümü bir daha yere düşüren olsun görür. Ben yürüyorum, erkek olan burada kalsın” diye bağırdı. Bunun üzerine grup, “İşte ordu, işte komutan” sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti.