MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, Kasım'da seçim olması kaydıyla MHP'nin azınlık hükümetine destek vereceği açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Yalçın her ne kadar 'sözlerim çarpıtıldı' diyerek yalanlasa da MHP'li bir kurmay, Yalçın'ın destek açıklamasını doğruladı.

AK Parti ile CHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerinde olumsuzluk sinyallerinin gelmesi üzerine gözler yeniden MHP'ye çevrildi. MHP, CHP ile AK Parti arasında koalisyon için uzlaşma sağlanamaması ve geriye kalan 18 günlük sürede hükümetin kurulamaması durumunda kapılarını çalması beklenen AK Parti'nin teklifine bakacak.

HDP'Lİ FORMÜLDE YOKLAR

Yeni Şafak'a dün konuşan bir MHP kurmayı, MHP'nin, Anayasa'da belirtilen süre içerisinde bir hükümetin kurulamaması durumunda, AK Parti'den gelecek teklife seçim tarihi şartı ile destek vereceğini belirtti. Koalisyona sıcak bakmayan, ancak HDP'nin de yer alacağı bir seçim hükümeti istemeyen MHP, azınlık hükümetine yeşil ışık yaktı.

O SÖZLERİ DOĞRULADI

Anayasa gereği tüm partilerin içinde yer alacağı bir seçim hükümeti yerine ülkeyi seçime götürecek farklı bir hükümet arayışına destek sinyali veren MHP, bu çerçevede AK Parti'nin teklifini değerlendirecek. Eğer AK Parti, MHP'den seçim tarihi belli bir hükümet için destek isterse MHP bu talebe olumlu yanıt verecek. Yeni Şafak'a dün bilgi veren bir MHP kurmayı, önceki gün gündeme bomba gibi düşen bilgileri doğruladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kasım'da seçim olması kaydıyla MHP'nin azınlık hükümetine destek vereceğini açıklamış, sonra da 'sözlerim çarpıtıldı' demişti.

2-3 AY İDARE EDERİZ

Yeni Şakaf'ın bilgi aldığı MHP kaynağı, Yalçın'ın sözlerini doğruladı ve seçim tarihi belli olmak kaydıyla azınlık hükümetini destekleyeceklerini ifade etti. Anayasa'nın 114. maddesinde tarif edilen seçim hükümetinden yana olmadıklarını belirten MHP'li kurmay, “Şu andaki hükümet seçime gidelim derse, o gün gelince konuşulur. Seçim tarihi de belli olur, bizi 2-3 ay idare edin derlerse idare ederiz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Seçimlerden sonra bir yandan koalisyon görüşmelerini sürdüren AK Parti'de, olası erken seçime ilişkin hem teşkilatları hem de Seçim İşleri Başkanlığı çalışmalarına başladı. Ayrıca, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin bütün organları seçimlerde neden oy kaybedildiğini masaya yatırdı. Olası erken seçime gidildiğinde, AK Parti hatalarını telafi etmeyi planlıyor.