Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın TBMM Grup Toplantısı'ndaki MHP'ye yönelik "çakma milliyetçi" söylemlerini eleştirdi.

HDP'nin seçimler sonrasında demokrat ve barış güvercini kisvesinden sıyrıldığını ifade eden Yalçın, "Demirtaş denen şahıs, yine yağıp gürlemiş, MHP'ye ve hareketimizin geçmişine dil uzatmıştır. MHP'nin AKP'nin kuyruğu olduğunu söyleyerek, partimize hakaret etmiştir. Aynaya bakıp faşizmi hatırlayan HDP'nin Eş Başkanı denen zat, karanlık bir kaos baronu olduğunu çabucak göstermiş. Türkiye'yi metruk, yıkık ve virane bir binaya dönüştüreceği günleri hayal ederek, uğursuz bir tonla çığırtkanlık yapmıştır. Daha da yetmemiş kendilerinin PKK'nın kravatlı ve mazbatalı uzantıları olduğunu görmezden gelerek, meşrebine uygun saldırıda bulunmuştur." görüşünü savundu.

Yalçın, HDP'nin Kürk kökenli vatandaşların haklarını savunmadığını belirterek, "Demirtaş ve partisi, hele örgütü, asla onların temsilcisi değildir. Biz bunların içinde hangi ihanet şebekelerinin yuvalandığını, aslında kimlere ve niçin taşeronluk ettiklerini biliyoruz. Adlarını ve sorunlarını kullanarak, evlatlarını birer ölüm makinesi haline getirerek, onlara ettikleri eziyet ve zulüm, yaşattıkları tarifsiz acı nasıl izah edilebilir." değerlendirmesinde bulundu.