Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu. Muhalifler olağanüstü kurultay için imza topladıklarını ilan etti. Delegelerin salt çoğunluğu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi. Meral Akşener ve Sinan Oğan ise kurultayın neden engellendiğine ilişkin polisin yazılı emrini görmeden ayrılmayacaklarını söyledi. Öte yandan Meral Akşener ise alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle valilik ve İçişleri Bakanlığı'nı eleştirdi: "Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bize göstermek zorundalar" diyen Akşener, elini polis barikatı üzerine koyarak şöyle devam etti: "Biz valiliğin, İçişleri Bakanlığı'nın talimat metnini görmek zorundayız. Aksi takdirde elimi barikattan çekmeyeceğim. Polisler benim evlatlarım onlarla karşı karşıya gelmeyeceğim." 

SİNAN OĞAN: İCRA MÜDÜRÜNÜ DAVET ETTİ

Sinan Oğan, polisin elinde resmi bir belge olmadığını söyledi. Oğan, "25. İcra Müdürü'nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız. Tel örgülerden elimi çekmeyeceğim" dedi. Ümit Özdağ ise "Kongre yapmak, tüzük değiştirmek istiyoruz. Biz sonuçta bu kongreyi yapacağız" diye konuştu.

HAZİRANDA KURULTAYIMIZI YAPACAĞIZ

Koray Aydın: Adaylardan Koray Aydın'dan önemli bir açıklama geldi. Noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini kaydeden Aydın, "Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız" dedi. Aydın, "Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum" sözleriyle alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi.