Meclis'te yumruklu kavga

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda kavga çıktı. AK Parti ve CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Teklifin Adalet Komisyonu'nda tartışmalı geçen görüşmeleri kavgaya dönüştü.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın, teklifin Anayasa ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edildiğini belirterek, "HSYK'nın burada temsili meselesi, bana göre bakanın etik olarak bildirmesi lazımdı. HSYK'dan bakanın dışında başka birisinin çağrılmasını oylarınıza sunuyorum" demesi, komisyonda gergin olan tansiyonu daha da artırdı.

Başta CHP Grup Başkanvekili Engin Altay olmak üzere, CHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak Başkanlık Divanı'nın önüne geldi ve buna itiraz etti. Bunu üzerine AK Partili milletvekilleri de divanın önüne geldi.

Karşılıklı laf atmaların devam ettiği sırada, AK Partili ve CHP'li milletvekilleri kavga etti. Birbirlerinin üzerine yürüyen milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan görüntüler yaşandı. Bu sırada, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a dönerek, "Yüce Divan'a gideceksiniz. Yüce Divan yolu göründü size" diye bağırdı.

Engin Altay da "Bu saatten sona burada olacak herşeyden Meclis Başkanı sorumludur" dedi.

Kavga üzerine Ahmet İyimaya, toplantıya ara verdi.

Komisyon Başkanı İyimaya'nın verdiği arada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i arayarak, telefon görüşmesi yaptı.

İyimaya'nın içtüzüğü ihlal ettiğini ve darp edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını öne süren Altay'ın, Çiçek'e, "Sayın Başkanım müdahale etmeniz lazım. Ciddi şeyler oluyor. Size yalvarıyorum bize yardımcı olun. Biz buraya darp edilmeye gelmedik, görevimizi yapmaya geldik" dediği duyuldu.

Bu sırada AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, "Bizi kime şikayet ediyor" dedi. MHP Mersin Milletvekili Ali Öz de Can'a, "Sizin başkanınız değil, Meclis'in başkanı. Ayıp" diye karşılık verdi.