Meclis'te İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru önergesinin görüşülmesinde tartışma çıktı. AKP’li Nurettin Yaşar’ın, “Kürtleri Kemalist yapı, eski faşizm asimile edemedi” sözlerine CHP’li Levent Gök tepki gösterdi: "Atatürk olmasaydı kimden doğacaktın"

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru önergesinin öngörüşmelerinde AK Parti ile CHP’li vekilleri karşı karşıya getirdi.

AK PARTİLİ VE CHP'Lİ VEKİLLER ARASINDA TARTIŞMA

HDP’nin, “sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı” iddiasıyla Bakan Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesi reddedildi.

CHP Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Ala’nın “Ben anayasayı tanımıyorum” dediğini iddia eden Gök, “Siz anayasayı tanımıyorsanız biz de sizi tanımıyoruz. Bakan Ankara saldırısından sonra tweet atıyor, ‘saldırıyı kınıyorum’ diyor. Biz de sizi kınıyoruz Sayın Bakan. Sizin göreviniz bu mu? Ankara saldırısından sonra, ‘ben görevimi yapamadım, onurlu bir şekilde istifa ediyorum’ demeliydiniz” diye konuştu.

AK Parti Grubu adına Zeyid Aslan, HDP adına Meral Danış Beştaş’tan sonra kürsüye gelen AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın, “Kürtleri eski rejim, eski sistem, eski Kemalist yapı, ne derseniz deyin, eski faşizm asimile edemedi. Kürtlerin asimilasyonuyla görevli olan PKK’nın sonu geldi. PKK, Kürtleri asimile edemeyecek. PKK ve türevleri bu faşizmi sürdüremeyecek” demesine CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

VEKİLLER BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oturuma ara verdiği sırada da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Partili Yaşar arasında sözlü tartışma yaşandı ve bazı milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü.

"ATATÜRK OLMASAYDI KİMİN ÇOCUĞU OLACAKTINIZ"

Aranın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Partili Yaşar’ın konuşmasını anımsatarak, şöyle dedi:

“Bilmelidir ki o kişi, eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, Cumhuriyet olmasaydı kendisi acaba doğacak mıydı ya da kimden doğacaktı, nasıl doğacaktı belli değildir, bu Meclis olacak mıydı, belli değildir. Grup başkanvekilimize sarf etmiş olduğu sözü aynen iade ediyorum. Burada konuşan zatın psikolojik durumunu, herhâlde AKP Grubu bir şekilde onu doktora göndermek suretiyle bir tespit ettirecektir.”