CHP'Lİ ÖZEL: CUMHURBAŞKANI ÖZRÜNÜ DİLE GETİRMEDİĞİ TAKDİRDE...
Ergenekon Davası'nda Yargıtay'ın davayı usul yönünden bozma kararı vermesi, Meclis Genel Kurulu'nda tartışıldı. Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, dava sürecinde yapılan açıklamaları hatırlatarak AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Yargıtay'ın 'Ergenekon' kararı üzerinden iktidarın özür dilemesi gerektiğini savunan CHP'li Özgür Özel, "Bu davanın hukuki savcısı firarda, siyasi savcısı sarayda oturmaktadır şu anda. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis'te, Sayın Cumhurbaşkanı da sarayda özrünü dile getirmediği takdirde CHP olarak tutanak incelememizi her gün Meclis'te sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ AKÇAY: 'KANDIRILDIK' DİYEREK ÇARK ETTİLER
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da AK Parti'yi Yargıtay kararı sonrası çark etmekle suçlayarak, "Yargıtay'ın kararıyla öğrendik ki Ergenekon diye bir örgüt yoktur. Kumpas, kandırıldık; vesaire diyerek çark ettiler ve Yargıtay kararından sonra 'Adalet yerini buluyor' diyerek tekrar çark ettiler" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ BOSTANCI: 'YARGI, İKTİDARIN ELİNDE' DİYE DEĞERLENDİRME YAPANLAR BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ
Meclis'te muhalefetin eleştirilerine yanıtsa AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan geldi. Türkiye'nin yakın tarihinin çok sayıda darbe ve darbe girişimine sahne olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bostancı, 'Yargı AK Parti'nin emrinde' söyleminin boşa çıktığını savunarak şöyle konuştu: "Böyle bir suç örgütünün olmadığına ilişkin karar vardır. Yargının kararı kamuoyu vicdanını tatmin edecek mahiyettedir. Biz de saygıyla karşılarız. 'Yargı, iktidarın elinde ve iktidar bu Ergenekon Davası'nda taraf' diye değerlendirme yapanlar herhalde bu iddialarını