Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul ederek partisiyle köprüleri atan Tuğrul Türkeş’in; bir dönem AK Parti’den milletvekili olan, çözüm süreci nedeniyle sert dille eleştirerek partisinden ayrılan kardeşi Kutalmış Türkeş“Herkes gibi ben de şaşırdım”dedi.

"DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMASI ŞAŞIRTICI"
Habertürk'ün haberine göre Türkeş, soyadını taşıyan bir yönetici hakkında MHP’de disiplin soruşturması açılmasının da şaşırtıcı olduğunu kaydeden Türkeş, AK Parti’de siyaset yaptığı döneme atıfla “Benim içeriden gördüğümü onlar da dışarıdan görüyordur herhalde. Ama bu konuları hiç konuşmadık. Kendisiyle özel bir diyaloğum yoktu” dedi.

"BANA DA BENZER ŞEYLER SÖYLEMİŞLERDİ"
Türkeş, ağabeyinin MHP’de “Başbuğ’un kemiklerini sızlattı” sözleriyle eleştirildiğinin anımsatılması üzerine “Bana da benzer şeyler söylemişlerdi. Bu konuda yorum yapmak istemem. Ne planladı, ne düşündü bilmiyorum” diye konuştu.

MHP’de siyaset yapmayı düşünüp düşünmediği sorusuna karşılık da Türkeş, “Olur, neden olmasın. Sonuçta bizim partimiz MHP’dir, babamın partisidir” yanıtını verdi.