MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, mahkemenin kongre sürecini durdurma kararıyla ilgili konuştu.

Akşener, "Bu ilçelerden karar alınıyor olması, kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için, 'Hukuksuz iş yapan 2 hâkimin HSYK'ya şikâyet edilmesi gerekiyor' dediler. Biz de şikâyet edeceğiz" dedi.

Toplantı ve mitinge için Antalya'ya giden MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultaya durdurma kararı verilmesiyle ilgili süreci değerlendirdi. Akşener şunları söyledi:

"15 Mayıs'ta çağrı heyeti kongrenin olmasıyla ilgili bir çağrı yaptı. Mahkeme 3 kişilik bir çağrı heyeti atadı. Bu arada Tosya ve Germenek'ten Asliye Hukuk mahkemelerinden 2 hakimden, birinden iptal, birinden de tehiri icra kararları alındı. Bu kararları henüz görmedik fakat hukukçularla yaptığımız toplantılarda ortak görüş şudur; verilen bu karar, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla mukayese edildiğinde yok hükmündedir. Bu önüne gelenin, bu ilçelerden karar alınıyor olması, kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için bu sebeple 'Hukuksuz iş yapan 2 hakimin HSYK'ya şikâyet edilmesi gerekiyor' dediler. Biz de şikâyet edeceğiz. Aldığımız bilgiler ışığında 15 Mayıs'ta bu bir tüzük kongresidir ve bu yapılacak. Kongrede delegeler düşünüp taşınacak bir karar verecekler ve ben o karara sonsuz saygı duyacağım."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyum heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kongre çağrısı da dâhi̇l olmak üzere tüm i̇şlemler i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuştur" demişti. 

MİLLETİMİZİN İRADESİNİ KIRAMAYACAKSINIZ

Engellenemeyecek bir yürüyüşün parçası olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Elindeki gücü kaybetmekten korkanlar, ne yaparsanız yapın bu milletin yürüyüşüne, milli iradenin yürüyüşüne engel olamayacaksınız. Hangi güçlüğü çıkarırsanız çıkarın, hangi tehdidi yaparsanız yapın, hangi iftirayı atarsanız atın milletimizin iradesini kıramayacaksınız, bizleri korkutamayacaksınız" dedi.

KAÇAMAYACAKSINIZ!

MHP Genel Merkezi'nde 1 Kasım seçim sonuçlarının tartışılması gerektiğini anlatan Meral Akşener, "Hadi gelin bunu tartışmamız lâzım. 'Meşveret bizim töremizdir nerede hata yaptık?' talebine kulaklarını tıkayanların bugün itibariyle anlamak zorunda kaldıkları o değişimin iradesi buradadır. Bu iradeden kaçamayacaksınız. Odalarında oturup, kapılarını kapatıp sandalyelerinden kalkmayanlar o koltuktan, odalardan kalkın. Çıkın dışarı ayakkabı eskitmeye başlayın. Siz eskitmezseniz, millet sizi eskitir. Milletin sesine kulak vermezseniz, ülkücünün sesine kulak vermezseniz ne yaparsanız yapın, 15 Mayıs'ta o kongre olacak inşallah" diye konuştu.

ROMA'YI DA BEN YAKTIM!

Gazipaşa'daki konuşmasının ardından konvoy eşliğinde Konaklı Mahallesi'ndeki Arancia Otel'e giden Meral Akşener, "Taşmetrese Mezunları" ile bir araya geldi. Burada kürsüye davet edilen Meral Akşener, şunları söyledi:

"Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadele eden asker, polis, jandarma ve korucular hukuki olarak boştalar, yarın devranı döndürdüğünüzde bu arkadaşlarımızın başı belaya girer. Yarın bunlar 'asit kuyularına terörist attınız' denilip suçlanır. Önceleri genel merkezimizi çok savunan sosyal medyadaki kardeşler, beni faili meçhullerin yapılmasından suçladı. İlginç. Sonra bu malum medyaya servis edildi. Ben de Balıkesir'de bu ahmak sürüsünün, yani bu havuz, yandaş, candaş medyanın yazar, çizerinden bahsediyorum. Bakıyorum bir taraftan en büyük milliyetçilik yapılıyor, bir taraftan 'terör mücadelesi yapıyoruz' diyerek asılıp kesiliyor, hakikaten bunların arkasında duracaklar mı diye bir teste tabi tuttum. Terör mücadelesi yapan kardeşlerimizin hemen bir hukuk zırhına alınmasının ne kadar önemli ve elzem olduğunu bu davranışlarımız ortaya koyuyor. Beni faili meçhullerin mensubu, müsebbibi sayıyorlar. 'Tamam kardeşim' dedim. 'Sorumluluğu alıyorum. 8 ay bakanlık yapmış bir şahıs olarak sorumluluğu alıyorum' dedim. Bu bir göndermeydi. Bu yolda Meral Akşener'i ekarte etmek için havuz medyası şu manşetle çıktı; 'Meral Akşener'den korkunç itiraf.' Bugün bu iktidarı yönetenlerin kesinlikle terörle mücadeleyle ilgili akıllarında bir fikir, inanç söz konusu değil. Şimdi daha büyük bir itirafta bulunuyorum: Roma'yı da ben yaktım."

ŞÜPHELİ ARAÇ PANİĞİ

Serik'ten ayrıldıktan sonra Konyaaltı İlçesi'ndeki miting alanına giden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in geçeceği güzergâha bırakılan poşet, paniğe yol açtı. Akşener'in konvoyunun geçiş yapacağı Gazi Bulvarı Asayiş Kavşağı'ndaki poşeti incelemek için bomba imha ekipleri çağrıldı. Tedbir amaçlı Akşener'in geçiş güzergâhı Sakarya Bulvarı olarak değiştirildi. Polis ekipleri bu doğrultuda güvenlik önlemi aldı. Bu süre içinde uzman ekip tarafından incelenen poşetten çöp çıktı. Bunun üzerine Meral Akşener'in geçiş güzergâhı tekrar Gazi Bulvarı olarak değiştirildi.