CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu ve Düzce'de miting düzenledi. İki isim de gençlere seslendi. İmamoğlu, "Bu iş dansla olmaz" derken Kılıçdaroğlu "ilk turda bitirme" çağrısı yaptı. Erzurum'daki taşlı saldırı da liderlerin gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, "Taşla sopayla işimiz yok, o korkakların işidir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu Bolu'da seçmenlerle buluştu. Sahneye ilk çıkan İmamoğlu oldu. 

Kouşmasına Erzurum'da yaşanan taşlı saldırıdan bahsederek başlayan İmamoğlu, iktidardaki siyasetçilerin saldırı hakkında yaptığı açıklamaları şöyle eleştirdi:

"Bolulu insanlarımız bu süreçte yaşananlara en doğru kararı vereceklerdir. Bir devletin yönetici kadrosu, başındaki insan yanlışı övüyorsa, kötülüğü güçlendiriyorsa Allah bu memlektin her insanını korusun. Bunlar kötülüğe razı, yeter ki 1 oy alsınlar. 1 oy için her şeyi yaparlar. Oy için her şeyi göze alan akıldan Allah insanları korusun. Onlar için her şey 1 kişi. Onlar için bir avuç insanın çıkarı her şey."

"'BİZİ KABUSTAN UYANDIRMIŞ' DİYECEKSİNİZ"

İktidarın partizan bir devlet ve toplum yarattığını ifade eden İmamoğlu, "Devletin kurumlarından partizanlığı söküp atacağız. Kendi bakanları bile onlarla çalışmayı reddediyor. Bu kadar kötüler. Öyle güzel bir dönem yaşatacağız ki size, 'Allah'ım, Kemal Kılıçdaroğlu bizi nasıl bir kabustan uyandırmış, Allah razı olsun' diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

"15 MAYIS'TAN SONRA HESAP SORULACAK"

"150-200 kişinin provokasyonu hiçbir şehri lekeleyemez. Canım dadaşların üzerine toz zerresi bile konmaz. Bu işi yaptıranlar er geç ortaya çıkacak. Bu işi yaptırırken oradaki güvenlik güçlerini seyrettiren akıl, bakanından valisine kadar oratay çıkacak. 15 Mayıs'tan sonra onlardan hesap sorulacak. 

Sen kim oluyorsun da inancımızı ölçüyorsun? Sanki elinde alet var herkesin inancını ölçüyor. Kötülük bu, sakın fırsat vermeyin."

"BU İŞ DANSLA MÜZİKLE OLMAZ"

Bolu'daki gençlere seslenen İmamoğlu, şunları söyledi: 

"İhmal edildiniz, koca İstanbul'da İBB'nin öğrencilerine vereceği bir yurt yatağı bile yoktu. Yatağı yok diye milletin çocukları okula gitmemeye karar veriyor. Sakın hayatınızın en önemli kararını ihmal etmeyin. Bu parti seçimi değil, geleceğinizin seçimi. Bu iş dansla müzikle olmaz, oylarınızı sakın bölmeyin."

KILIÇDAROĞLU: "TAŞ, SOPA KORKAKLARIN İŞİDİR"

İstanbul’da ikinci İmamoğlu dönemi İstanbul’da ikinci İmamoğlu dönemi

İmamoğlu'ndan sonra sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalığa, "Değişime hazır mıyız?" diye seslendi. 'Devlet aklı' kavramını öne çıkan Kılıçdaroğlu şeffaflık vurgusu yaptı. "Devletin dini adalettir" diyen Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak seçmenlere seslendi:

"Türkiye'nin kaderini sizler değiştireceksiniz. Sandığa gidip iş, aş, özgürlük, demokrasi isteyeceksiniz. Taşla sopayla işimiz yok, o korkakların işidir. Yiğit insanlar bunu yapmaz. Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal'in görevidir."

İktidarın 'milliyetçilik' üzerinden muhalefete yüklenmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi anasından doğmadı. Altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik vatanseverliktir" diye yanıt verdi.

İktidara yoksulluk eleştirisini yerli üretimin yetersizliği üzerinden yönelten Kılıçdaroğlu, "Herkesin karnının doyduğu bir ülke istiyoruz. Yulaf dışarıdan, mercimek, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Neden? Bu ülkede kimsenin başını yere eğdirmeyeceğiz" dedi.

Hayat pahalılığından bahseden Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarına da değindi. Bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme vaatlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Bayramlarda emekli bayrama gittiğinde banka hesabında 15 bin lirayı görecek" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla bitirdi. 

2. DURAK DÜZCE

İki lider daha sonra Düzce'ye gitti. İlk konuşan yine İmamoğlu oldu. Melen BarajI'nın bir türlü bitirilemediğini hatırlatan İmamoğlu, "Bir yerde kişisel bir çıkar varsa hiç ıskalamazlar, abur cubur dalarlar. Memleketin gerçek ihtiyaçlarından uzaklaşan bu aklı 14 Mayıs'ta tıpıp tıpış evine yollayacağız" dedi.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 4 yıldır randevu vermediğini vurgulayan İmamoğlu, "Ekrem'e randevu versen ne olur vermesen ne olur? 16 milyon İstanbullu'ya randevu vermiyorsun sen. Milletinden kopmuş bir yönetim. İnsanını tanımıyor. Ben yöneteyim de ne olursa olsun. Yollayın evine gitsin" ifadelerini kullandı. 

"'BEN' DİYEN GİDECEK, 'BİZ' DİYEN GELECEK"

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"'Ben' diyen gidecek, 'biz' diyen gelecek. 6 Mayıs'ta çıkardığım ceketi hiç çıkarmadım. 2023'teki seçimin en çalışkan neferi olacağım demiştim. Milleti iktidara getireceğiz. Devlet, insanına karşı adaletli ve vicdanlı olacak. Bu millet haklıyı haksızı görür."

İmamoğlu'nun ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, sözlerine Düzce'nin çevre sorunlarından bahsederek başladı. Yoksul ailelerin doğalgaz, elektrik ve suyunun kesilmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, aile destek sigortası projesi için "Hiçbir fakir aile benim gelirim yok demeycek, her kadının bankada hesabı olacak" dedi. 

KILIÇDAROĞLU: SİZE ÖZGÜRLÜĞÜN BÜTÜN KAPILARINI AÇACAĞIM

Konuşması "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganıyla kesilen CHP lideri, gençlere de, "Özgürlüğüe hazır mısınız? Sandığa gidip arkadaşlarınızı ikna edeceksiniz. Sizden tek isteğim. Sizlerin oyuyla cumhurbaşkanı olduğumda beni özgürce eleştireceksiniz. Size özgürlüğün bütün kapılarını açacağım" diye seslendi. 

"YOLSUZLUĞUN ALTINA İMZA ATMAYIN"

"Uyuşturucu baronların kökünü kurutacağım" diyen Kılıçdaroğlu, mitingin güvenliğini sağlayan polislere teşekkür ederek çalışma koşullarından bahsetti: "Polislerin ihtiyaçları düşünmeden emir alıp kesintisiz yerine getirmesini isteyenler var. Kamuda çalışanlara da sesleniyorum: Bir yolsuzluk dosyasının altına imza atmayın, kul hakkı yemeyin. Yoksa karşınızda beni göreceksiniz."