CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından Baykal’ın adaylığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığının bir CHP-AK Parti koalisyonunun ilk işaretleri olduğu yönünde kanaat ve iddialar var” sözüne şu yanıtı verdi:

“Bu konunun koalisyon ile yakından uzaktan alakası yok. Milletvekillerinin tercihiyle ilgili bir durum söz konusu. Her partiden destek alacağına inanıyoruz. Bu konunun koalisyon pazarlığının parçası olarak görülmesi doğru değil. Şahsen de söylüyorum böyle de görülmemeli.”

ZAYIF İHTİMAL OLARAK GÖRÜYORUM

Kılıçdaroğlu, Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi konusunda kendisine telefon ederek izin almak için aradığı ve arama kayıtlarını kendisinin önüne koyduğu yönündeki haberler için de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tamamen asparagas. En azından bunun böyle olmadığına 130 milletvekili de tanıklık etti. Benim Sayın Baykal ile yaptığım ikili görüşmede de bu konu hiçbir şekilde geçmedi.” Kılıçdaroğlu, “Peki bu adaylıktan bağımsız olarak bir AKP-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna ise “Şahsen zayıf ihtimal görüyorum” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığı sonrası da mı durum aynı” sorusunu da, “Evet, çünkü koalisyon farklı, bu farklı” diye yanıtladı.

BAYKAL'IN O KONULAR DA TEMASI OLMAMIŞ

Kılıçdaroğlu, Baykal’ın Erdoğan ile yaptığı görüşmede Meclis Başkanlığı ve koalisyonun konuşulup konuşulmadığı konusunda ise “AKP ile de Cumhurbaşkanı ile de bu konularda teması olmamış, konuşmamış” dedi.