CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan terör saldırısı için "Terör insanlık suçudur" dedi ve devamında Türkiye'de meydana gelen terör olaylarıyla ilgili suçlamalarda bulundu.
TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR
Kılıçdaroğlu, "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin nerede olursa olsun amasız fakatsız lanetletleyeceğimiz bir olaydır. Terör insanlık suçudur. Brüksel'de patlayan bombalar insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. Belçika'ya geçmiş olsun, ölenler için başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Terörün önlenmesi konusunda en ilkeli tavırı sergileyen tek parti vardır. o da CHP'dir" dedi.
TÜRKİYE CANLI BOMBALARIN EĞİTİM ALANI OLDU
Canlı bombanın eğitim alanına dönüştü Türkiye. Böyle bir anlayış, yapı olabilir mi? Sorumlusu kim? İstanbul'da bombalar patladı derbi iptal edildi. Şimdi ne diyorlar. Sokaklara çıkalım diyorlar. Sen maça gidenlerin güvenliğini sağlamaktan acizsin turist niye gelsin. Sen Türkiye'nin güvenliğini nasıl sağlayacaksın. Kendi vatandaşını koruyamayan hükümetülkenin sorunlarını çözemez.
BİR ŞEYİ DAHA ÖĞRENDİK
Bir şeyi daha öğrendik. Türkiye'de yabancı ülkelerin temsilcilikleri var. Onların uyarılarını ne kadar doğru olduğunu öğrendik. Bu ne anlama geliyor? Bu hükümetin işlevini yitirdiği anlamına geliyor. Yabancı unsurların terörü bizden iyi tanıdıkları belli oldu. Neden böyle oldu? Birincisi Türkiye'de terörle mücadele edeceğim diye terör örgütleriyle masaya oturdu. Gömleğin iliği en başta yanlış iliklendi. Koskaca TC, Anayasası olan bir devleti nasıl bir terör örgütüyle aynı masada bir araya getirirsiniz. Her vatandaşın bunun hesabını sorması gerekir. Masaya oturdular terör örgütünün güçlenmesine katkı sağladılar. Silahları bırakmadılar ama masadalar. Eşit koşullarda değiller. Masaya oturacağım silahı bırakmayacağım dediler. Valilere talimat verdiler. AKP'nin yöneticiler terör örgütlüğüne yardım yataklık yapıyor diye bu yüzden söyledik."