DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı Genel Kurul protesto ile başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, genel kurulda protesto edildi.

Protestoların ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada işçilere seslenerek ortak eylem çağrısında bulundu.

"BÖLÜNMEDEN ORTAK EYLEM YAPIN"

"Bütün dikta yönetimleri sendikalara karşıdır, ortak eylemler yapmak, çabaları ortaklaştırmak zorundasınız. Böl ve yönet öteden beri söylenir. Bölünmeden yola devam etmek gerekir. Küçük ayrıntılarla bölünmek birilerinin ekmeğine yağ sürmektir.Birlikte olduğumuz takdirde yapamayacağımız devrim yoktur."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Keşke tepkiyi göstermeseydiniz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı en azından kıdem tazminatı konusunda ne düşünüyor hep beraber öğrenecektik. Siyasette birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var. Madem demokrasi diyoruz, bunu hep beraber yapacağız. Bu da en çok DİSK'e yakışır.

GREV HAKKINI YOK SAYDI

Elbette ki sosyal devlet aynı zamanda insanını vahşi kapitalizme teslim etmeyen devlet demektir. Eğer teslim ederseniz bugünkü tablo ortaya çıkar. 21. yüzyılın türkiyesinde grev hakkı yok, iş güvencesi yok. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Hepimizin belli konularda duyarlılıkları olmalıdır. Sadece bizim ülkemizde belli sorunlar yok. Bugün dünyada sadece 85 kişinin serveti 3 milyar yoksul insanın servetine eşit.

SENDİKALAR BÖLÜNMESİN

Dünya ekonomik formuna sunulan bir rapor var. Bu düzen böyle devam ederse yüzde 1'in serveti yüzde 99'un servetine eşit olacak. Siyasetçinin de sorumluluğu var ancak işçinin daha büyük sorumluluğu var. Kendi ayağına sıkan sendikacı olamaz. İşçi arkadaşlarım bu konularda net tavır takınıp gerçekten tüm işçileri kendi haklarını savunan çatılar altında toplarsa asıl büyük işi yapmış olacaktır. Böl ve yönet öteden beri söylenir. Bölünmeden yola devam etmek gerekir. Küçük ayrıntılarla bölünmek birilerinin ekmeğine yağ sürmektir.