CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin her geçen gün halkın desteğini kaybettiğini savundu. "Toplum bunlar için 'bu kadar olmaz' noktasında." dedi. Kılıçdaroğlu, "Ankara için Mansur Yavaş ile devam mı edeceksiniz?" sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için hedefini açıkladı. İstanbul ve Ankara dahil 8 büyükşehiri kazanacaklarını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, iş çevreleri ve kanaat önderleriyle görüşmek üzere Denizli'ye giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İktidardaki AK Parti'nin her geçen gün gerilediğini söyledi. "Her geçen gün destek giderek düşüyor. Biz görüyoruz. Hem eylem ve söylemleri nedeniyle toplum bunlar için 'Bu kadar olmaz' noktasında." dedi.

Ana muhalefet liderinin gündeminde 2019'daki yerel seçimler de vardı. Aday belirlemede merkez yoklamasının esas alınacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Birden fazla adayın olduğu yerlerde merkez yoklaması yapılacak. Başarılı olan başkanlarımızla devam edilecek. Bırakmak isteyenler var. Şahsen devam etmek istediğim isimler var. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa, Antalya'yı kesin alacağız." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, soru üzerine partisinin son yerel seçimdeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş ile yola devam edebilecekleri mesajını verdi. Kılıçdaroğlu, "Ankara'da Mansur Bey siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Partiye üyeliğini yapmadı ama bizim kesimde de sevilen bir isim." diye konuştu.