CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan Hüseyin İnan'ın idam edildiği gündür.

Onlar kendi ülkeleri ve insanları için çalıştılar. Onurlu bir Türkiye için mücadele ettiler. Ama o mücadeleleri için önlerine engeller çıkarıldı. Yakalandılar ve idam edildiler onlar bizim gönlümüzün kahramanlarıdır. Tarihe not düşen kişiler ve zamanlar vardır. Bunlardan birisi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Tarihe not bırakmıştır.


"HAİN DESEM HAİN DEĞİL"


Atatürk'ün düşmanları bile onu Nobel'e aday gösterdiler. Afet inan'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlar insan değildir. Hain sözcüğü bile yetmez bunlar için. Hain desem hain değil. Onuru ve şerefi yoksun olanlara insan denmez.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1921'de çocuk esirgeme kurumunu kurarak aslında sosyal devletin temelini attı. Sosyal devlet herkese iş aş sözü veren devlettir. Bunun adresi de CHP'dir.


"TÜRKİYE'Yİ UÇURACAKLARDI DOMATES UÇTU"


Biliyorsunuz bir referandum sürecinden geçtik. Türkiye'yi uçuracaklardı. Bunların havuz medyasını izlediğiniz zaman da dünyadan habersiz vatandaş da diyor ki, 'HerhaldeTürkiye dünyada da birinci.' Bakın domatesi anlatıyorum. Domates uçtu. Neden bu domates 10 lira bu et 44 lira? Türkiye'yi uçuracaklar. Neyi uçurdular; fiyatlar uçtu? Nereye gidersem ya bir anne ya bir gen bana iş bulunu diye kağıt sıkıştırıyor. İktidar olanlar acaba işsizliğin ne olduğunu biliyorlar mı? Emin olun haberleri bile yoktur çünkü bu Ankara'da oturan beylerin çocukları iş aramıyor. Bir elleri yağda bir elleri balda.


"EKONOMİ ÇÖKTÜ"


Bu yılın ilk 3 ayıdan 230 bin senet protesto edildi. Arka arakaya af çıkarıyorlar vatandaş vergi borcunu ödesin diye. İstediğiniz kadar yeniden yapılandırma yapın ekonomi çökmüş vaziyette.


"ONURUNU SATAN HAKİME HAKİM DENMEZ"


Hayır çıktığını görünce YSK'daki çete millete kumpas kurdu. Suç duyurusunda bulunuyorlar. Sanıyorlar ki korkacağız. Kim olursanız olun nereden gelirseniz gelin bunun hesabını soracağız. Bu kişiler bir daha şikayet etsinler. Onurlarını satan hakime hakim denmez, şerefini satan hakime hakim denmez, onursuz adam denir.

Şimdi bir şey yapıyorlar; YSK'daki çete olgusunu yargının bütün aşamalarına taşımak istiyorlar. Bir hakim bir savcı diyelim ki seçime girecek görevinden istifa eder seçime girer. Ama hakim savcı istifa edip seçime girerse görevine geri dönemez çünkü siyasi kimliği ortaya çıkmıştır.


"BUNLAR NİYE TAHLİYE EDİLMİYOR?"


Bir kişi hapisteyse sağlık sorunu varsa inancına, siyasi görüşüne bakmaksızın tahliye edilmesi lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yakını (Ömer Faruk Kavurmacı)  hasta diye doktordan rapor alıyor ve tahliye edildi. Niçin tahliye edildi diye sormuyorum aynı pozisyonda olanlar niye tahliye edilmiyor onu soruyorum. Şu anda ağır hastalığı olan 841 kişi bekliyor niye bunlar tahliye edilmiyor? Hasta olan ve tahliye edilmeyen bu nedenle ölen kişi sayısı 451. Bu mudur ahlak, vicdan?

Ergenekon'un kasası dedikleri Kuddusi Okkır içeride hastalandı dışarıya cenazesi çıktı. Tuğgeneral Levent Ersöz bedeni hapishanede çürüdü tahliye edilmedi ve içeride öldü. Mehmet Haberal neden hastanede yatıyor diye doktorları tutukladılar. Hangi vicdan hangi adaletten bahsediyoruz? Miraz bebek. Sağlık sorunu var annesiyle hapishanede.  Bunlarda ahlak var mı vicdan var mı namus var mı?

Kime bakılıyor bir tek adamın iradesine bakılıyor. Bırakın dediği zaman bırakıyor tutun dediği zaman tutuyorlar. O yargıçlara sesleniyorum; siz yargıç değilsiniz! Hazırlanan işkence raporunun yayınlanmasına izin vermiyorlar. Devleti bir kişiye teslim ettik. Bir kişi devleti babasının çiftliği gibi yönetiyor.


"SİZE SÖZ VERİYORUM"


Gitti partiye üyelik kaydını yaptı tarafsızlığından söz edilir mi? Tarafsız davranacaktı. 80 milyonu kucaklayacaktı. Halka verdiği sözü de tutmadı. Daha sonra gelecek partinin genel başkanı olacak. Cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz artık. Bugün bir referandum olsa hayır oyları yüzde 60'ın üzerine çıkacak. Neden? Bütün yalanlar tek tek ortaya çıkıyor. Size sözüm söz! Parlamenter sistemi Türkiye'ye en güçlü şekilde geri getireceğiz. Hayır oyu kullanan her vatandaştan açık ve net ricamdır; Evet sokağa çıkacağız ama hangi sokağa? Bütün tarlalara, bütün sokaklara çıkacağız, tokalaşacağız.