Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Erdoğan ile ilgili sözleri Ankara'ya bomba gibi düştü. Peki Bülent Arınç bu sözlere neden bu kadar içerledi. Aslında Erdoğan ile olan gerilimin perde arkasında, Arınç'ın üç kez açığa düşmesi yatıyor. İşte Arınç ile Erdoğan arasındaki iplerin gerilmesine neden olan üç olay;
Bir değil iki değil tam üç kez... Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı tam üç kez yalanladı. Arınç, üçüncü kez Erdoğan tarafından yalancı konumuna düşürülünce bu kez TRT Türk'te patladı ve beni kum torbası haline getirmeyin serzenişinde bulundu. HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

ARINÇ NİYE BU KADAR İÇERLEDİ? 
 
Bülent Arınç'ı asıl kıran Erdoğan ile farklı görüşte olmak değil, Başbakan'ın onu her defasında medya üzerinden ters köşeye yatırması oldu. Arınç'ın TRT Türk ekranları üzerinden yani kamuoyu önünde Erdoğan'a sitem etmesinin asıl sebebi de bu...
 
ARINÇ'I TERS KÖŞEYE YATIRAN OLAYLAR
 
BİRİNCİ OLAY : Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen PKK'lıya ağlamayan insan olamaz" sözlerine Arınç "Şahsi takdirlerimi sunuyorum" diyerek destek çıkmıştı. Erdoğan "Askerlerimizi öldüren teröristlere ağlamayız. Bu böyle" deyince Arınç ekran önünde ilk ters köşeye düşüşü yaşadı. 
 
İKİNCİ OLAY GEZİ : Arınç Gezi olayları sırasında da Başbakan Erdoğan tarafından çok kötü açığa düşürülmüştü. Bülent Arınç polis müdahalesini sert bulmuş ve gösteriler için de "mesaj alındı, gereken yapılacak" demiş Erdoğan ise ekran önünden tam tersi beyanda bulunmuş ve Başbakan Yardımcısını yine zorda bırakmıştı. 
 
ÜÇÜNCÜ BARDAĞI TAŞIRAN OLAY : AK Parti içinde 'ağabey' sıfatı olan Arınç'ın nezdinde bardağı taşıran son damla erkekli-kızlı öğrenci evleri konusunda yaşandı.
 
Arınç, Zaman'ın haberine 'tamamen asparagas' dediği günün ertesinde yine şok yaşadı. Başbakan AK Parti'nin canlı yayınlanan grup toplantısında "Konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip değilim" diyerek “Kız ve erkeklerin yurtlarda birlikte kalmasına müsaade etmeyeceklerini” söyledi.
 
Tamamı ekran önünde yaşanan bu üç önemli olay Arınç için kırılma noktası oldu. Başbakan Yardımcısı TRT Türk ekranlarına çıkıp canlı yayından mesaj verme gereğini bu yüzden duydu. Şimdi gözler Erdoğan'da, bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.