IŞİD'e yönelik gece saatlerinde yapılan operasyon sonrasında detaylar gelmeye başladı. Gelen ilk bilgilere göre gece 03:12'de havalanan 3 adet Türk F-16'sı sınır ötesinde mevzilenen IŞİD militanlarına ait 2 karargah ve 1 toplama merkezini yerle bir etti.


DAKİKA DAKİKA NELER OLDU?

SAAT 06:55 Sınır ötesindeki DAEŞ hedefleri havadan vuruldu.

Başbakanlık, DAEŞ terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildiğini, bu kapsamda düzenlenen hava harekatı ile örgüte ait 3 hedefin vurulduğunu bildirdi.

SAAT 04:24 Hava operasyonuna katılan uçaklar mevzilerine geri döndü.

SAAT 03.53 hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır.

SAAT 03:12 Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalandı.

SAAT 01:54 Başbakanlık: DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere operasyon gerçekleştirildi. 

SAAT 23:45 Terör örgütü DAEŞ mensuplarının Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik saldırısının ardından bölgede yaşanan çatışma sonrası hudut birlikleri teyakkuz durumuna geçti.

SAAT 20:28 Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki özel güvenlik toplantısında, ulusal güvenliğin muhafazası için gereken önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

13 DAKİKA YETTİ

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre; Saat 03:02'de havalanan 3 adet  F-16 4 güdümlü bomba atıp saat 4:24'te üslerine geri döndü. IŞİD'e yönelik 3 hedefin vurulduğunun belirtildiği hava operasyonunda 4 güdümlü bombanın hedeflere 13 dakikada atıldığı da aktarıldı.

KARAR GÜVENLİK ZİRVESİ'NDE ALINDI

Saat 03:40 ile 03:53 arasında icra edilen hava harekatına ilişkin Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda sınırımızda yaşanan DAEŞ Saldırısı değerlendirilmiş ve alınacak güvenlik önlemleri kararlaştırılmıştır. 

Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir. Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir."

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN O İDDİA ÇÜRÜTÜLMÜŞ OLDU

Operasyon sonrasında sosyal medyada ''IŞİD'in yanı sıra YPG güçlerinin de vurulduğu'' şeklinde asılsız bir iddia dolaşmaya başlamıştı. Yapılan açıklama ile IŞİD haricinde bölgedeki diğer hiçbir unsurun vurulmadığı belirtilmiş, söz konusu bu asılsız iddia da çürütülmüş oldu.