Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmeden sonra açıklarım dediği konulara değinen Davutoğlu, "Ne biliyorsan çık açıkla. Açıklamazsan namertsin. Bizim milletimize veremeyecek hesabımız yoktur" dedi. 

Şanlıurfa'da konuşan Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar'da şehit edilen iki polisi hatırlatarak çok sert konuştu. Davutoğlu, "İşgal askerleri bile bu kadar alçaklaşmamıştı, hainleşmemişti. Polislerimizin enselerinden vurdular. İki yiğit polislerimizi enselerinden vurdular. Uyanıkken karşılarına çıksaydınız ya bre hainler" dedi.

Partisinin mitingi öncesi Twitter'dan Şanlıurfalıların korkutulduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Birileri mitin yapılmadan twitterdan Şanlıurfalıları korkutmaya çalıştı. İşgale boyun eğmeyen Şanlıurfa teröristeler baronlara boyun eğer mi? Eğmez. Son damla kanımıza kadar bu meydanlar bizimdir dedik" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Şanlıurfa'nın bize karşı muhabbeti bitmez. Bizim de bitmez. Hz. İbrahim'in toprakları burası bu. Biz elde edilen başarı ile yetinen bir parti değiliz. Yeni döneme hazırlandık. Özgürlük ve demokratikleşme alanında yeni bir anayasa yapacağız. Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Herkes TBMM'yi bilecek. Yönetim de istikrar olmalı. Bizim istikametimiz milletimizin gösterdiği yöndür.

- Gençlerimize 50 Bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Çocukları için çeyiz hesabı açtıran ailere yüzde 20 oranında destek verecek. Ev alırken yüzde 15 oranında destek vereceğiz. Devletten birisi yanlış yaparsa bunun hesabını biz sorarız. Kimseye bırakmayız. Sizi iş, güç, eş ve ev sahibi yapacağız. Bütün emeklileri yılda 1200 lira ek destek sağlayacağız.

- Faruk bey Şanlıurfalı mı? Sizinle her şeyi paylaşır mı? Onu yalnız göndermeyin Ankara'ya 12'sini birden göndermeye hazır mısınız? Eksik istemiyoruz. Söz mü?

- Partilerine yönetirken bile sıkıntı yaşıyorlar. CHP'li bir vekil çıktı HDP'ye oy istedi. Kılıçdaroğlu ne yaptı her zamanki gibi sustu. 78 milyon için siyaset üretemiyorlar. Blok diyorlar cetvel diyorlar. Bahçeli ilk günden dükkanı kapattı, hayır politikasıyla sorumluluk almaktan kaçtı.

- Uzlaşı sağlanamadı. Bunların uzlaşı anlayışı AK Parti tüm hedeflerini bırakacak CHP'nin dediği olacak. Aramızda bu kadar puan farkı varken senin dediğin olmaz. CHP zihniyeti bize uymaz. Milletimize de uymaz.

AKAN KANDAN KİM RANT SAĞLADI?

HDP'nin, yalanı kendine şiar edinmiş eş genel başkanı, çirkin iftiralarla bize saldırmaya çalıştı. Biz bu terör odaklarına kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Akan kandan kim rant sağladı? Tabii ki sırtını teröre dayayanlarTerörle sonuna kadara mücadele edecek, bütün dağları, ovaları bu terör odaklarından temizleyeceğiz.

'KARŞILARINDA ÇELİK GİBİ DURACAĞIZ'

Van'da ne dediysem geçen gün arkasındayım. 90'lı yılların terörüne de, 90'lı yılların JİTEM'ine de bu halkı teslim etmeyeceğiz. Allah şahit kim 90'lı yıllara dönmek isterse onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız, demir gibi tek bir yumruk olarak duracağız. Kim 90'lı yıllarda olduğu gibi aynı mantıkla insan hak ve hürriyetlerini yok sayarsa onların karşısında da duracağız. Ama 90'lı yıllarda olduğu gibi terör çeteleri kuranların da karşısında duracağız. Dediklerim terörün ve teröre sırtını dayayanların zoruna gitmiş. Çünkü onlar 90'lı yılları özlüyorlar. İsterler ki daha çok Kürt genci ölsün, daha çok Türk genci ölsün de Türklerle, Kürtler, Araplar birbirine girsin.